IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волен Сидеров се яви в СДВР

По-рано днес от Софийската районна прокуратура го обявиха за общодържавно издирване

14:49 | 15.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Общинският съветник и лидер на партия "Атака" Волен Сидеров се яви в сградата на СДВР, съобщава БНР.

По-рано днес от Софийската районна прокуратура го обявиха за общодържавно издирване, тъй като не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. 

Сагата със Сидеров започна още във вторник, след като стана ясно, че ще му бъдат повдигнати две обвинения от прокуратурата и му е определена гаранция от 50 хил. лева заради призиви за неспазване на извънредните мерки. От полицията издадоха и заповед за принудителното му довеждане. 

Той е и с обвинение за това, че е попречил за връчването на призовката му. Образувано е и досъдебно производство за заплаха срещу полицай и прокурор, за да не му бъдат повдигнати обвинения.

Това няма да е първият сблъсък на Сидеров със закона. Като депутат срещу него имаше цели 5 дела за хулиганство в съдебна фаза, а той често се възползваше от имунитета на народен представител. Сега като общинар обаче той не разполага с такъв имунитет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
Mechkata
преди 3 години
Бълха го ухапала тоя ненормалник с 50 хил.лв гаранция...Моля ви, нека се правят психо тестове и тестове за употреба на наркотични вещества на депутатите - би било доста полезно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още