IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Витоша ски“ е внесла предложение за реконструкция на Княжевския лифт

Компанията твърди, че действащото законодателство и пречи да ремонтира законно всички съоръжения на Витоша

11:50 | 19.02.20 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Концесионерът на ски зоната над София - „Витоша ски“, е внесъл в Столична община предложение за изработване на подробен устройствен план за реконструкция на лифта Княжево-Копитото, съобщават от компанията.

Компанията информира още, че е заявила намерение да подмени всички съществуващи лифтове и влекове на територията на ски зоната. Тя обаче продължава да настоява, че действащият Закон за горите и план за управление на природен парк Витоша й пречат да осъществи ремонтите законно.

Лифтът Княжево-Копитото е първият кабинков лифт у нас, построен през 1961 г. с австрийско оборудване. Той не работи от 1992 г., информира БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 4 години
...Тя обаче продължава да настоява, че действащият Закон за горите и план за управление на природен парк Витоша й пречат да осъществи ремонтите законно.На мек *** и вълната му пречи...А като подписваха договора да гепят лифтовете, Законът за горите и планът за управление на Природен парк Витоша какви беха? Да, из природните паркове не разрешават строителство на квот ни е кеф - те затова са паркове и за тех се пишат закони... Могат да сменят без проблем лифтовете, но не могат да си настроят около тях кръчмите. Направили са си сметката без кръчмаря - да използват старите лифтове за задна вратичка към окупиране на парк Витоша и превръщането му в една голема кръчма с платен паркинг...Я да видим с какви условия към общината ще пуснат княжевския лифт... Щото там скиписти няма, но къщята на разни цекоминевци упорито пълзят в парка по пътя от Бояна към Златните мостове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още