IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Велислава Кръстева: ГЕРБ поставя отделни персони над закона

Трябваше да бъде удължен срокът за работата на временната анкетна комисия по казуса НДК, според Атанас Костадинов от БСП

11:47 | 25.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Скандалът „НДК” е поредно доказателство за практиката на ГЕРБ да заобикаля закона и да поставя отделни персони над закона. Това коментира пред bTV депутатът от ДПС и член на временната анкетна комисия по казуса „НДК” Велислава Кръстева.

Според нея бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош е бил длъжен да се яви пред комисията. Това негово задължение е разписано в правилника за работата на парламента, а той има силата на закон, уточни Кръстева.

Припомняме, че вчера Боршош отказа да се яви пред депутатите и предпочете да изложи аргументите си писмено.

По думите на Кръстева обаче той си позволява да поставя под съмнение работата на вицепремиери, на прокурори, на ДАНС и на народните представители, а това е симптоматично за състоянието на демокрацията в България. 

Депутатът от БСП Атанас Костадинов, който също е член на временната комисия и бе гост в студиото, изрази съжаление, че не е било прието предложението на социалистите да се удължи срокът на работа на комисията.

Той уточни, че това не е комисия „антиБоршош”.

Костадинов коментира още, че Боршош не е "свещена крава" и от БСП се надяват, че прокуратурата ще си свърши работата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още