IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Велико народно въстание 2" започва с три протеста, обиски и КПП-та

Откриха самоделна бомба в центъра на София, обискираха и лагера на майките пред МС

10:02 | 10.09.20 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Великото народно въстание 2“ започна в 8:00 ч., а от СДВР обявиха, че на КПП-та проверяват дали хората  внасят забранени предмети и пиротехника.

Полицията претърсва региона около Триъгълника на властта. В градинката на Народния театър те откриха самоделно взривно устройство. Намерени са също така бутилки, камъни, прашки и ножове, които униформените прибират, съобщи Bulgaria ON AIR.

Има организирани три протеста. Блокирано е движението по Цар "Освободител".

А рано тази сутрин полицията е направила проверка на палатковия лагер на майките от "Системата ни убива", който се намира пред бившия Партиен дом, вече парламент.

"В 05:30 дойдоха полицаите, представиха се, искаха нашите лични карти. Пожелаха да направят обиск на палатките, за да видят какво има вътре. Не намериха нищо притеснително, съставиха ни протокол, че вътре няма забранени вещи", каза Илияна Маринова от "Системата ни убива" за "България сутрин".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Тя допълни, че при предишното „Велико народно въстание“ не е имало такива проверки.

"Ние нямаме нищо против проверката, нищо не крием. Дори за нас е по-добре, за да не кажат после, че майките са терористки. Надявам се, че няма да има провокации днес и полицията ще си свърши работата, но не като миналия път“, коментира Маринова.

Тя призовава протестът да протече мирно.

"Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, докато постигнем целта си, каза пред БНР Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста от „Отровното трио“. Тук сме вече 64 дни, ако трябва ще останем още 64."

Той съобщи, че протестиращите не намират смисъл да говорят с полицията и сами ще вземат мерки за неутрализиране на евентуални провокатори.

По-рано от МВР обясниха, че не използват представители на частни фирми за охрана, каквито публикации се появиха в интернет.

"Апелираме към гражданите, които ще дойдат да изразят своя протест, да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред. При забелязване на лица или групи с явни намерения за извършване или извършващи такива груби нарушения на обществения ред, да сигнализират полицейските органи", каза Радослав Стойнев от "Охранителна полиция" в СДВР.

Вижте какво се случва на протестите на „Триъгълника на властта“ във видеоматериала на Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 3 години
която има капацитет да управлява, досега Герб да са свалени от власт 5 пъти---хахаха, опорките ви стават все по забавни... споко шефа от сараите вече ви уволни... и май ще назначи чалгаря да ни управлява... ще видим скоро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ако имаше реална алтернатива на дясна политическа сила, която има капацитет да управлява, досега Герб да са свалени от власт 5 пъти.Такава няма. Алтернатива в сегашната форма на партиите в опозиция - НЯМА.Проблемът е, че другите партии не гледат себе си, как да станат истинска алтернатива, а гледат да плюят.С плюене до едно време, после трябва градивност. А никой от подскачщите не показва такава.Не се ли смени избирателната система, нищо няма да се промени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 3 години
Ако не качат доходите с 50% и не раздадат безвъзмездни помощи при последваща карантина ГЕРБ са свършени тотално. Много сериозно се компрометираха пред всички само защото не можаха да осъзнаят че с първата карантина пресякоха тънката червена линия и вбесиха до крайност целия народ. Алчни *** отдавна загубили представа за реалността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
abdul
преди 3 години
за пари ли?не, за МНОГО пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 3
nikiangel
преди 3 години
Никъде не виждам алтернатива на сегашното управление. Програми, цели, нови лица?Да бутнем едните за да дойдат другите, или ей така да си протестираме щото нещо ни е криво и не ни стигат парите?Навързани са властите като свински черва и никога не биха допуснали някой който би тръгнал да ги разплита, или направо да реже...не че има достойни кандидати за такава задача.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
крас
преди 3 години
Едва ли Борисов и правителството му ще подадат оставки от подобни протести. СЛУЧВАЩОТО СЕ ОБАЧЕ ВОДИ ДО ТЯХНОТО ДИСКРЕДИТИРАНЕ В МЕЖДУНАРОДЕН ПЛАН. Борисов се е затворил в джипа си , а срещите му с останалите ЕВРОПЕЙСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ се приемат от тях като НЕХИГИЕНИЧНИ и влияещи негативно на тяхната репутацията.КОЙ ЕВРОПЕЙСКИ РЪКОВОДИТЕЛ ИСКА ДА ГРАДИ РЕПУТАЦИЯТА СИ СРЕЩАЙКИ СЕ С ЧОВЕК ОТ ЧИЕТО ШКАФЧЕ СЕ ПОДАВАТ МИЛИОНИ ЕВРА И КЮЛЧЕТА СЪС ЗЛАТО?!! Кой е луд да се снима с него?!!От Борисов ще бягат като от ЧУМАВ всички уважаващи себе си ръководители на държави и правителства. САМОИЗОЛАЦИЯТА МУ ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО ПРЕВЪРНЕ В МОНАХ. а тези които стоят зад него подкрепяйки го в задкулисието са довели нещата до пълна без алтернативност .КРИЗАТА ОТ ПОЛИТИЧЕСКА, МОЖЕ БЪРЗО ДА ПРЕМИНЕ В ИКОНОМИЧЕСКА И КОГАТО ТОВА СЛУЧИ ПРОЦЕСИТЕ ЩЕ БЪДАТ НЕУПРАВЛЯЕМИ.Това се осъзнава от управляващите паралелната държава , но явно вече и на тях им е все едно какво ще е бъдещето на тази изгорена земя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
Asdf1234
преди 3 години
Протестирайте си, протестирайте, не пречите на никого. Няма лошо, даже е забавно. Телевизиите, ще се надпреварват да, Ви показват, явно друго не могат да измислят. Хубавото е че, изкарахте премиите на полицаите, пък момчетата си го заслужват. Сего по същество. Има един образ, с прасе на главата. Време е така наречения "Президент", на някой пожелали го да излезе сред протестърите за да видим, какво, ще носи на главата си този път. Юмручето го видяхме. Добре е да маха с ушички този път. Хубав ни е той, красив ни е, мужкарац ни е летял е на високо и орал е на глибоко, но мозък не е отгледал. Само злост, ненавист, негативизъм, себичност, алчност, лъха от физиономията му. Както казват хората, такъв "гьон сурат" не сме си и мечтали, но си го пожелаха и получиха другарите и братята. На този пич му е време бързо и веднага " Им" пич " мен" т. , и да затвори вратата..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
"Лидерите на протестасе събрахав хотелНа една маса са седналиОтровното трио,Боец,Зелен Младост, който представлява бившата кметица Десислава Иванчева, Изправи се БГ на Мая Манолова,НГИ "Системата ни убива",ОССО, бившият премиер Ренета Инджова, архимандрит Дионисий Стобийски, ген. Димитър Шивиков,Петър Недевски,Единна народна партия,Демократична България,Движение България на гражданите, партияВОЛТ на Настимир Ананиев, Свобода, Възраждане с лидер Костадин Костадинов,Българска социалдемокрация - Евролевица,АБВ с лидер Румен Петков,Коалиция "Ние, Гражданите" и други."========= Без коментар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
s3
преди 3 години
Не само обиски, но трябва да се записват данните на всеки минаващ през КПП-тата, да се знае кои и защо протестира. После ако стане нещоможе да се провери кои е бил там и какво е правил, а и да не стане нищо пак може да се привикват хората в РПУ-тата да дават сведения и обяснения за протестите. Така ще се въдвори ред и мир, за да може да се запази стабилитета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още