IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вече 13 дни протестиращите продължават да искат оставката на правителството

Протести се провеждат в София, Русе, Бургас, Ямбол, Добрич и Пазарджик

21:32 | 21.07.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Хиляди граждани излязоха за 13-и ден на антиправителствени протести в страната. В столицата те отново се събраха в т.нар. „триъгълник на властта“, пише БНР.

Движението по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ в София е спряно. Плътен полицейски кордон е разположен пред входа на сградата на Министерски съвет.

Събралите се продължават да настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на целия му кабинет, оставка на главния прокурор Иван Гешев, приемане на машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание, което да ореже правомощията на главния прокурор.

Гражданите скандират „Оставка“ и „Бойко, вън!“, а площадът отново се оглася от тъпани и вувузели.

По-рано днес кабинетът „Борисов 3“ оцеля и петия вот на недоверие. Той беше внесен от БСП, а темата му беше „Провал в политиката за противодействие на корупцията“.

Междувременно протестиращите настояват, че оставката на един министър не би променила нищо, ето защо искат оставка на цялото правителство.

Мотото на днешния протест в София е „Доверие сме ние – мафията вън!“.

Антиправителствени протести се провеждат и в други градове в България – Русе, Бургас, Ямбол, Пазарджик и Добрич.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
itest
преди 3 години
уви, абсолютно нищо няма да постигнат разходките по жълтите павета. deja vu от времето на протестите с/у Орешарски и сем. ***-престъпници (сега в Дубай и без екстрадация).много искам престъпното правителство да падне и да дойдат технократи и експери, НО.... това е малка селска България. тази държава НИКОГА няма да се оправи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 3 години
"...приемане на машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание, което да ореже правомощията на главния прокурор."Поздравления! На 13-ия ден протестиращите, пред чиято интелигетност останалите избиратели трябва просто да козируваме, започват да проумяват, че за да постигнат какъвто и да е успех, трябва да формулират конкретни и постижими искания. Сега, ако се сетят, че за тази цел им трябва и политическо представителство, защото така работи либералната демокрация, могат да ме спечелят на своя страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още