IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваучери за сайтове и кибер сигурност на бизнеса предлага държавата

Анализ ще представи международните пазари с потенциал за развитие

11:09 | 12.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия подпомага бизнеса в няколко насоки, включително за интернационализация и чрез Националния иновационен фонд. Това заяви д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Предстои да стартираме ваучерна схема за информационни и комуникационни услуги. Ваучерите могат да бъдат използвани за създаването на сайтове, за дигитален маркетинг, включително за оптимизиране на процеси и осигуряване на кибер сигурност“, посочи той.

„Разговаряме с колегите от управляващия орган и за други механизми, които могат да минат през агенцията“, обясни д-р Бойко Таков.

От неговите думи стана ясно, че бизнесът има нужда и иска обучения. „В тази посока мислим да направим по-широка програма за обучения“.

Гостът каза, че от агенцията са изготвили анализ, който предстои да бъде представен официално в рамките на месеца. В него се разглеждат международните пазари и къде малките и средните предприятия имат потенциал да се разрастват. С изводите в анализа ще бъдат съобразени търговските мисии.

Още вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още