IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вашата работа е наша работа

nPloy събира работодатели и таланти на едно място

08:32 | 28.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Вашата работа е наша работа

Всички компании в момента споделят, че подборът на персонал и намирането на висококвалифицирани експерти са процеси, които отнемат изключително много време и ресурси, а често и не водят до желаните резултати. През последните години, предлагането на нови позиции от страна на работодателите значително се увеличи, а броят на таланти със сериозен потенциал за професионално развитие не може да покрие нуждите на пазара.

Допълнително създалата се напоследък ситуация предизвика нови усложнения. Хората са доста скептични относно смяната на работното си място, независимо дали са доволни от него и поради несигурността често се отказват от търсене на потенциални възможности за кариерно развитие.

Работодателите непрекъснато търсят нови начини да се справят с новото нормално и тук идват новите технологии и по-точно едно иновативно решение, което се превърна в топ мрежа за създаване на професионални връзки. Разработено изцяло от български предприемачи, nPloy, предлага лесен и високоефективен начин за намиране на правилните таланти, спестявайки време и най-вече средства.

От лансирането си през изминалата година, иновативното решение привлече над 25 000 активни потребители, а броят им непрекъснато се увеличава. От тази база се възползват над 150 компании от различни сфери, включително ИТ, аутсорсинг, финанси, продажби, маркетинг и др.

Как работи nPloy? Всеки работодател може да сe регистрира и след одобрение да публикува своята обява. Тъй като един от основите принципи на платформата е пълната прозрачност, той трябва да посочи подробна информация за предложената позиция. Така се улеснява и процесът на филтрирането на кандидатите и самата обява достига до най-подходящите за работата таланти, без да се налага проверяването на стотици кандидатури и документи.

Компаниите не заплащат такса, докато не одобрят кандидата и не решат да осъществят контакт с него. Едва тогава профилът му се отключва изцяло за тях и могат, освен информация за професионалния му опит и образование, да получат и личните му данни.

Причината зад този модел е фактът, че базата на nPloy подържа и профили на висококвалифицирани експерти, които са отворени към промяна, но не търсят активно нова работа поради създалата се ситуация и несигурността, която превзе пазара през последните месеци. Работодателите имат и възможността да предлагат на талантите проактивно други позиции, които изглеждат подходящи за конкретния човек.

Изключително полезно е това, че платформата позволява цялата комуникация и процедура по подбор на таланти да се случва на едно място. Освен възможност за чат, последните обновления на платформата позволяват и видео разговор, което се счита за сериозно предимство и изключително улеснение в настоящата ситуация. А освен намирането на точните служители, компаниите получават и допълнителна видимост чрез кампаниите на nPloy в социалните мрежи, промотирането на обявите им или участието в събитията, които се организират от мрежата.

През следващите месеци nPloy ще разшири мрежата си и в други пазари от Централна и Източна Европа, предлагайки възможност на българските компании да привлекат таланти от държавите в тези региони, както и да развият по-успешно бизнеса си извън страната чрез намирането на правилните експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още