IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В понеделник Румен Радев свиква консултации за правителство

Тогава се очаква да разберем кога ще връчи първия мандат

10:28 | 03.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Днес е важен ден за България, да пожелаем успех на нашите народни избраници в тяхната високо отговорна мисия. Това заяви президентът Румен Радев.

В понеделник свиквам консултации за правителство, заяви държавният глава преди тържественото заседание на 47-ото Народно събрание.

Тогава се очаква да разберем и кога ще връчи първия мандат.

"Още в понеделник може да има връчен мандат. Стига консултациите да започнат от рано. Президентът дава още малко време на политическите партии, за да продължат с преговорите", обясни конституционалистът Наталия Киселова.

„Надявам се, че 47-ото Народно събрание ще е работещо. Надявам се, че ще имаме правителство съвсем скоро”. Това заяви Кирил Петков преди влизането си в сградата на парламента днес. Той заяви, че разговорите се движат в конструктивна посока. „Надявам се, че до началото на следващата седмица ще сме подписали коалиционното споразумение. Надявам се в края на другата седмица да има правителство”, каза Кирил Петков.

„Аз ще бъда предложението на „Продължаваме Промяната” за министър-председател, но крайното решение ще се вземе от коалиционните партньори. Разговорите вървят конструктивно”, каза Петков.

До вчера продължиха срещи в лидерски формат по преговорите за съставяне на правителство с мандата на "Продължаваме промяната".

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков и Асен Василев, се срещнаха с ръководствата на БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още