IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В подкрепа на структурни реформи чакаме от ЕС 550 хил. евро

Българските власти ще направят териториални планове за справедлив преход на територията на Стара Загора, Кюстендил и Перник при декарбонизация на икономиката

14:32 | 25.03.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Правителството одобри искане за получаване на подкрепа по Програмата на Европейския съюз за подкрепа на структурни реформи в размер на 550 хил. евро, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Това е техническа помощ по специална процедура на европейската програма за подкрепа, по линия на която ще бъде осигурено финансиране по бъдещия Механизъм за справедлив преход и от Фонда за справедлив преход към него.

С парите българските власти ще изготвят териториални планове за справедлив преход на територията на три области в страната - Стара Загора, Кюстендил и Перник.

Плановете ще очертаят стратегическата рамка за управление на инвестициите по линия на Европейския фонд за справедлив преход, с оглед преодоляване на социално-икономическите ефекти от декарбонизиране на икономиката.

С цел максимално ефективно използване на средствата от бюджета на ЕС искането е проверено за наличие на двойно финансиране. Разходите по него са изцяло за сметка на Програмата за подкрепа на структурни реформи и не се изисква национално финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още