IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уволниха шеф от АЕЦ „Козлодуй“, заплашвал полицай

До освобождаването му от поста се стигнало след намесата на премиера

14:19 | 22.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Началникът на отдел „Физическа защита“ в АЕЦ „Козлодуй“ Пешко Караджов е освободен от поста си, съобщиха от Министерството на енергетиката (МЕ).

До уволнението се стигна след като в интернет бе разпространен материал как Караджов се държи „неприемливо“ към полицай, който пише акт на негов приятел, шофирал след употреба на алкохол. Действието се развива през февруари, по времето на служебния кабинет на Огнян Герджиков, в полицейското управление в Козолдуй, но до този момент действия по отстраняване на лицето не са били предприети.

От полицията вчера заявиха, че всички материали по случая са предадени на прокуратурата. От държавното обвинение през април пък са преценили, че няма данни за извършено престъпление. 

От екипа на служебния министър на енергетиката Николай Павлов коментираха, че официален сигнал до него по скандалния случай не е постъпвал. Той обаче е разпоредил проверка на данните в медиите.

В рамките на вчерашния ден случаят бе проверен и след докладване на премиера, бе взето решение за отстраняване на г-н Пешко Караджов от поста началник на отдел „Физическа защита“ в атомната централа, се посочва още в съобщението от МЕ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още