IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учениците от 6 до 12 клас в София минават на дистанционно обучение

Мярката е в сила и за гимназистите и продължава до 27 ноември

16:13 | 11.11.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: БГНЕС</p>

Снимка: БГНЕС

Учениците от 6 и 7 клас в София преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Мярката се въвежда от петък, 13 ноември, и се предвижда да остане в сила до 27 ноември. На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове.

Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап също продължава до 27 ноември, включително. Това реши на днешното си заседание Софийският щаб за борба с коронавируса,  съобщават от Столичната община.

Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние. Заболелите и карантинирани ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели - 780. 



Остава в сила за още две седмици забраната за работа на нощните заведения - барове, клубове и дискотеки, както и въведеният вечерен час за работа на местата за хранене и кафенетата - до 23.30 ч.

Удължава се и периодът, в който лица под 18-годишна възраст не могат да посещават сами моловете.

Гражданите над 65 години пък ще се възползват от „зелените коридори“ в хранителните магазини в интервала между 8.00 и 10.00 ч.

Продължават проверките на СДВР, ЦГМ, Общинска полиция и Столичният инспекторат за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. Отчита се, че все повече хора носят маски и спазват дистанция на обществени места. От началото на месеца екипите на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица. 

Не се предвижда въвеждане на нови ограничителни мерки в София заради разпространението на коронавируса, заяви по-рано днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Първите кабинети за диагностика на КОВИД-19 към ДКЦ отварят врати днес.  "Отваряме кабинети за диагностика на пациенти с грипоподобни симптоми в 3 общински ДКЦ-а", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си в XI ДКЦ. "До края на седмицата ще бъдат отворени общо 7 кабинета, а другата седмица – още 3", допълни столичният кмет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още