IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговските вериги гарантират, че няма недостиг на хранителни стоки

От Сдружението за модерна търговия съобщават, че в логистичните им центрове има достатъчни наличности и има организация за ритмични доставки

16:07 | 10.03.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Към момента няма никакви ограничения за пазаруване в нашите магазини. Не се очаква дефицит на хранителни стоки, включително и на такива от първа необходимост. В логистичните центрове на нашите компании има достатъчни наличности и е създадена необходимата организация за гарантиране на ритмични доставки.

Това събщи в становище Сдружението за модерна търговия (СМТ), в което членуват девет от най-големите търговски вериги в страната. Повод за изразеното мнение на търговците са първите случаи на заразени с вируса Covid-19 в България и коментари в общественото пространство за презапасяване със стоки от населението.

От СМТ съобщават, че магазините на членовете на сдружението продължават да работят с обичайния си капацитет и работно време.

Към момента ситуацията в сектора на търговията на дребно е спокойна спрямо обстановката, уверяват от СМТ и призовават хората да не се презапасяват.

„В случай че се окаже, че в някой магазин има повече от обичайния брой клиенти, молим да бъдат проявени спокойствие, търпение и уважение към другите – всеки ще бъде обслужен”, съветват експертите.

Като национално отговорни компании членовете на СМТ ще направят всичко възможно, за да осигурят обичайното снабдяване с продукти на своите клиенти в България, пише в обращението на търговците.

Сдружението е в постоянен контакт с Министерство на икономиката и компетентните институции и членовете му не само са взели съответните мерки в тази посока, включително на база препоръките на Националния оперативен щаб и опита на други държави, а и имат готовност да реагират адекватно при всяка промяна на обстановката, информират от СМТ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
кво чудно, в казармата през соца се ядеше 30 годишно русенско варено, па радеф е прав и здрав :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 4 години
мхм , пакетирани храни с трайност десет години , химия , боя и консерванти ... от другата страна пък чакат тоновете апчета , давай , народе !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още