IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туроператори очакват 10-15% ръст на туристите през летния сезон

170 хил. чужденци са посетили българската столица благодарение на изгодни оферти на нискотарифните авиокомпании

22:24 | 17.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Туроператори прогнозират ръст на туристите през летния сезон с между 10 и 15%, съобщава БНР. Позитивните очаквания се базират на увеличения брой резервации от Германия, Чехия, Полша и Словения.

Нискотарифните компании пък са предложили изгодни цени на билетите за тези празници. Така 170 хил. чужденци са посетили София за Великден. Голямата част от тях са организирали индивидуално своята почивка.

Според данни на представители в брашна най-голям брой българи, които са пътували за празниците, са избрали съседните християнски страни - Гърция, Сърбия и Македония. В България притегателни са били светите места и възрожденските градове.

В сектора се притесняват и за квалификацията на работещите в туристическата индустрия. Един от начините за подобряване на ситуацията са програми с курсове за преквалификация. Представителите на бранша се надяват на сериозни мерки, които да помогнат за решаването на сложния проблем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още