IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туристически проект с Румъния получи безвъзмездна финансова помощ

С бюджет от 352 хил. евро ще се финансират инициативи за развитието на Дунавския регион

12:17 | 07.04.17 г.
<p>
	Снимка: <em>БТА</em></p>

Снимка: БТА

Туристически проект с Румъния за развитието на Дунавския регион получи безвъзмездна финансова помощ. Подписан е договорът за предоставяне на безвъзмездно финансиране по проект за подкрепа на координаторите по Приоритетна област 3 на Дунавската стратегия, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.

Проектът се изпълнява по Транснационална програма „Дунав“ в партньорство с Министерството на регионалното развитие, публичната администрация и европейските фондове на Румъния.

Двете министерства са координатори по Приоритетна област 3 на Дунавската стратегия – „Насърчаване на културата, туризма и контактите между хората“.  

Общият бюджет на проекта е 352 хил. евро, който е поделен по равно между българския и румънския партньор. 

Бюджетът на Министерството на туризма е 176 хил. евро, от които 150 хил. евро от Европейския фонд за регионално развитие и 26 хил. евро национално съфинансиране.

Проектът има за цел да подпомогне двамата координатори, като ще се финансират различни проучвания, провеждането на срещи и конференции.

Те имат за дел да допринесат за постигане целите на Приоритетна област 3 на Дунавската стратегия.

Продължителността на проекта е до края на 2019 г.

Припомняме, че Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“ е финансов инструмент за насърчаване и иницииране на проектни идеи свързани с преодоляване на общите предизвикателства и нужди в специфични направления, които да постигнат реална полза за хората и да изградят ефективни връзки между властите и организациите в Дунавския регион.

Бенефициенти по програмата могат да бъдат национални, регионални и местни власти, както и неправителствени и частни организации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още