IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трима нови зам.-министри отиват в енергетиката, здравеопазването и строителството

Със заповед на премиера Красимир Първанов, Светлана Йорданова и Павел Тенев попълват екипите на министерствата

11:41 | 15.05.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бойко Борисов.<em> Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Бойко Борисов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Подписалият допълнение 12 към договора с "Атомстройекспорт" за строителството на АЕЦ "Белене" Красимир Първанов става зам. министър на енергетиката с решение на премиера Бойко Борисов.

 Първанов е бивш изпълнителен директор на Националната електрическа компания. 

Името му обаче бе замесено в скандал, след като през 2011 г. бе уволнен от тогавашния енергиен министър Трайчо Трайков, защото въпреки изричната забрана Първанов бе подписал Допълнение 12 към договора с "Атомстройекспорт" за строителството на АЕЦ "Белене". С него държавата се задължи да плати на руската страна 1,2 млрд. лв., като това бе едно от обвързващите споразумения, заради които държавата трябваше да плати огромната сума.

Други двама заместник-министри ще попълнят екипите на Министерствата на здравеопазването и на регионалното развитие и благоустройството.

Предложенията за назначаване са на министрите от съответните ведомства, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Светлана Йорданова – магистър по счетоводство и инженер-химик, ще бъде третият заместник-министър на здравеопазването. От 2015 г. тя е секретар на Националния съвет по наркотични вещества към ведомството.

За заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Павел Тенев. От 2003 г. той работи като ръководител на проекти в различни фирми в сферата на строителството. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ГЕРБавия
преди 6 години
Увалнени мафиоти и престъпници се завръщат !!! Нагло и през очите на всички !!!! ЗАЩО така бе, БОЙКО Борисов - ич, пич народы..... ???? ВСЕКИ ден се вижда, че мутрата комунист е на къса каишка към топ-червената мафия и прави каквото му кажат : назначава комунисти, корумпирани мутри, ченгета и некомпетентни ГЕРБави мафиоти !!!! Заедно с "патреотите" ще извършат реставрацията до край !!! МАФИЯТА си взе 100% от държавата, нали ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още