IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трафикът по Дунав мост 2 е нараснал с около 30% през последните три месеца

Като възможна причина се сочи затварянето на Прохода на Републиката, както и нарастването на броя леки автомобили през лятото

18:14 | 09.07.14 г.
Трафикът по Дунав мост 2 е нараснал с около 30% през последните три месеца

Трафикът по Дунав мост 2 е нараснал с около 30% през второто тримесечие на годината, каза изпълнителният директор на българо-румънското дружество „Дунав мост Видин-Калафат“ Владимир Андреев пред Агенция „Фокус“.

„Може би това е свързано със затварянето на Прохода на републиката и с това, че голяма част от трафика, който минаваше през Дунав мост – Русе, се пренасочи оттук", коментира Андреев.

Отделно от това летните месеци имаме нарастване и на броя на леките автомобили, каза още той.

Мостът беше открит на 14 юни 2013 г. За една година по моста са преминали около 500 хил. автомобила.

Андреев обясни образуването на опашки от тежкотоварни автомобили на моста в неделните дни с желанието на водачите да избегнат плащането на паркинги в страните от ЕС.  Тръгвайки в неделя следобяд, те пристигнат в понеделник сутринта и така не се налага да плащат големите такси за паркинги там.

„Всички тежкотоварни автомобили се струпват да преминат в неделя, тъй като в държавите от ЕС събота и неделя е забранено движението на товарни автомобили", обясни още той.

Той заяви, че се взимат мерки за облекчаване на трафика по моста, по който няма проблем да минават много повече автомобили. За тяхната обработка от граничните и митническите служби обаче е необходимо технологично време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още