IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тотю Младенов: До 20 юни Тристранният съвет ще реши за индексацията

Социалният министър е почти категоричен, че от първи юли ще има увеличение на минималната работна заплата и пенсиите

10:50 | 30.05.11 г.
Тотю Младенов: До 20 юни Тристранният съвет ще реши за индексацията

Силно се надявам, че ще се намерят резерви в бюджета и от първи юли ще бъде осигурен  ръст на минималната работна заплата и на минималните пенсии. Това заяви в интервю за TV7 министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Окончателното решение за индексацията на доходите се очаква да бъде взето на заседанието на Тристранния съвет за социално партньорство, насрочено да се проведе в периода 15 -20 юни. Дотогава се очаква да има по-голяма яснота за изпълнението на бюджетните приходи, припомни социалният министър.

Според Младенов компенсациите са изключително належащи заради свитото потребление. Самото министерство работи активно и за насърчаване на заетостта.

Сигнали за излизане от кризата вече дават отделни отрасли от икономиката като металургията, фармацевтичната индустрия, дори някои производства от дърводопреработването, заключи министър Младенов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още