IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация - София" има задължения за 560 млн. лева към "Булгаргаз"

Готви се план за погасяването на дълговете на столичната топлофикация

13:24 | 24.07.15 г.
"Топлофикация - София" има задължения за 560 млн. лева към "Булгаргаз"

"Топлофикация – София" има задължения в размер на 560 млн. лева към „Булгаргаз”, съобщи по време на парламентарния контрол енергийният министър Теменужка Петкова. В отговор на въпрос на депутата от БСП Лява България Жельо Бойчев тя уточни, че само 71 млн. лева са текущите задължения към газовото дружество.

Енергийният министър посочи, че през май е имала среща с представители на Българския енергиен холдинг (БЕХ), в чиято структура е "Булгаргаз", на "Топлофикация – София" и с кмета на София Йорданка Фандъкова. По време на разговорите е било намерено „работещо решение” за начина, по който топлофикационното дружество може да върне задълженията си.

В момента предстои финализиране на плана, който е разработен, съобразно общественото значение на "Топлофикация – София" и подписване на споразумение за връщане на дълговете.

Жельо Бойчев обаче изказа своите съмнения относно възможността дружеството да връща своите задължения, при положение че работи на загуба

През периода 2009 – 2015 година е имало множество сделки по цедиране на задълженията на топлофикационното дружества към БЕХ и „Булгаргаз”, стана ясно още от думите на Петкова пред народните избраници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още