IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденция: Българите избират стоки "направи си сам" за дома и градината

В пандемията хората избягват сериозните ремонти и майсторят сами, посочи Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико" (Mr. Bricolage)

16:07 | 03.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Mr. Bricolage</em></p>

Снимка: Mr. Bricolage

Пандемията доведе до бум на продажбите в стоките за ремонт и градината в световен мащаб. България не се изключва от тази тенденция. Това разкри в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Андрей Евтимов, изпълнителен директор на "Доверие Брико" (Mr. Bricolage).

"През март и април хората бяха притеснени заради несигурността. През първите няколко седмици имаше срив в продажбите и броя клиенти от около 40%", обясни той каква е била дейността на Mr. Bricolage по време на пандемията.
Андрей Евтимов отчете също, че клиентите са започнали да пазаруват по-бързо.

"Най-голям ръст в продажбите отбелязват стоките за градината. Другата група продукти, към които има интерес, са свързани с козметичните ремонти, както и търсене на осветителни тела, посочи той.

По думите му спадовете засягат продуктите за по-сериозни ремонти – плочки, ламинат, паркет. Евтимов отдава това на притеснение за сигурността на доходите от страна на клиентите.

"Стремим се към привлекателни промоции. Има леко ориентиране към ниската ценова гама. Но българинът знае, че евтиното невинаги е добро и от друга страна, има покачване на продажбите и в средната ценова гама", коментира корпоративната политика на Mr. Bricolage предприемачът.

Той пресметна, че 4-5% от продажбите в сегмента "направи си сам" са онлайн. Евтимов определи тази тенденция на желанието на клиентите да пипнат и пробват стоката, както и да бъдат консултирани.

Според него от тенденцията за закупуване на стоки, които изискват майстори и специалисти за полагането им, сега се връщаме обратно към истинското "направи си сам".

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още