Танева: Настояваме за пряк достъп на местните производители до търговските вериги

Нормално ли е краставицата да не идва от оранжерията на 5 км, а от трети страни, попита земеделският министър

Танева: Настояваме за пряк достъп на местните производители до търговските вериги

Снимка: БГНЕС

Още по темата
Земеделците настояват за специален работен режим заради коронавируса
02.04.2020
Коментари
2
 
0
 
7
zap до: V.At.
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
същото трябва да стане и с останалите стоки - само български автомобили, телевизори и хладилници.
--------------------
предлагам да няма ограничения и тук да се включат бананите, портокалите, мандарините, кивито, авокадото, а да - и маслините !
50% вносни : 50% български - и всеки да си избира !!
2
 
1
 
6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А дали интересът на местните производители съвпада с интереса на местните потребители?! И за кои по-напред трябва да мисли държавата, особено в този момент, когато много хора ще се окажат без доходи, камо ли да избират качество на по-висока цена?!

Иначе ги разбирам производителите - смутни времена са, пандемия, протекционизъм, популизъм - защо да не пробват отново с чужда пита помен да направят? Защото някой трябва да плати за волунтаристичния експеримент и това според тях трябва да бъдат големите търговци. Нереалистично е и невъзможно, но някак ми се иска да стане, за да видим как един до друг ще се конкурират продуктите, договаряни от цял свят на пазарен принцип и местните, за които условията на промоциите, ако въобще ги има, щели да се одобряват от производителя?... Някой се опитва да препрочете учебника по политическа икономия, но дори и там е още на първа страница!
2
 
1
 
5
преди 3 месеца
Всъщност, ето това е чиста проба популизъм - ако някой е повервал на либералните медии и се е объркал в понятията, да си калиброва възприятията... ;) :lol:
И тя (министърката) не си верва, ама в това трудно време сработват секви инстинкти за оцеляване... :lol:
3
 
3
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
И още нещо
"Нормално ли е краставицата да не идва от оранжерията на 5 км," нормално ли е NoName да става министър?
4
 
1
 
3
V.At. до: Ewollide
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Без да искам сложих минус. Иначе съм съгласен. :). Особено смятам за важно да са само от местни производители - не повече от 200 километра. Така във Видин ще ядат череши и ягоди само от Видинско, но пък местните производители могат да определят каквато си искат цена. София ще изкяри - все пак Сандански и Пазарджик ей ги де са. Същото трябва да стане и с останалите стоки - само български автомобили, телевизори и хладилници.
5
 
4
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Във веригите има едни длъжности дет им викат Баери. Е там е ключа от гардероба, там са само наши хора, под 5 бона заплата няма ама тя е само за фиша. Основните парични подкупни потоци натам вървят и издържат много фамилии. Нали се сещате че като са турски краставиците не иде турчина да ги продава, биг вносителя ччерпи яко баера и туй ще е на пазара
2
 
5
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Предлагам, ако не се съгласят, да им се отнеме лиценза, да ги изгоним от страната. После държавни дружества да поемат търговските обекти, картелче, цените за изкупуване да са фиксирани и да се определят от министерството. Нищо, че краставиците от съседната област по - хубави