IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съюзът за стопанска инициатива излиза от тристранката

Правителството пак призна БТПП за национална представителна работодателска организация

15:11 | 25.07.12 г.
Съюзът за стопанска инициатива излиза от тристранката

Правителството реши на днешното си заседание да изключи Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) от национално представителните работодателски организации, тъй като организацията не покрива критериите, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Организацията, чийто изпълнителен директор е подсъдимият по делото "Октопод" и бивш служител на ДАНС Алексей Петров, вече няма право да участва в тристранния съвет.

В тристранката няма да участва и Българският съюз на частните предприемачи "Възраждане", тъй като организацията не е подала документи за признаване на представителност.

Министрите се съобразиха с решение на Конституционния съд и върнаха Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в тристранния съвет, след като днес отново я признаха за национална представителна работодателска организация.

В тристранката ще могат да участват освен БТПП и синдикалните организации КНСБ и КТ „Подкрепа“, както и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българска стопанска камара (БСК) и Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още