IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът потвърди санкция за „Монделийз“ заради заблуждаваща реклама с тенисисти

Санкцията за компанията е над 200 хил. лева

18:01 | 19.02.18 г.
<p>
	<em>Източник: КЗК</em></p>

Източник: КЗК

Санкция от 236 431 лв. за заблуждаваща реклама на „Монделийз България Холдинг“ АД бе потвърдена окончателно от  Върховния административен съд (ВАС), съобщи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Проучването на Комисията през 2014  г. установило, че на Facebook страницата си компанията е публикувала снимки на тенесистите Григор Димитров и Цветана Пиронкова, върху които е поставено логото „belVita Добро утро!“ - собствена търговска марка на „Монделийз“.

Комисията приема, че поведението на „Монделийз“ не съответства на добросъвестната търговска практика при използването на снимки на известните български спортисти.

Установено е, че те не са били ангажирани като рекламни лица и логото е поставено без тяхното съгласие и дори без да са уведомени. 

Така потребителите са въведени в заблуждение, че тенисистите промотират, препоръчват и харесват продукта.

Снимката на Цветана Пиронкова с логото е публикувана на страницата на продукта на 9 януари 2014 г., а тази на Григор Димитров - на 28 февруари 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още