IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната банка открива център за споделени услуги в България

Очаква се той да заработи до края на годината, като ще бъдат разкрити 200 работни места за високотехнологични специалисти, обяви премиерът

15:10 | 29.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Световната банка ще създаде световен изнесен център в София и ще разкрие до още 200 високотехнологични работни места, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на срещата на бизнеса с правителството, организирана от вестник „Капитал“.

Той изтъкна, цитиран от БТА, че България е лидер в Европа в дигиталната икономика, като ръстът в сектора е над 2,5 пъти спрямо този в Германия, Франция, Италия, Великобритания и Испания, а в IT сектора - 8,2 на сто.

Премиерът потвърди основния приоритет на правителството - довършването на магистрала "Хемус", и заяви, че в края на март ще започне строителството на поне три лота от инфраструктурното съоръжение, защото по думите му това ще е реката, по която ще потекат инвестициите за Северна България. 

Сигурен съм, че европейците, колкото и да са критични към ЕС, знаят, че по-добро, стабилно и демократично място за живеене от общността няма, заяви Борисов и изтъкна необходимостта да се търсят общоевропейски решения по  проблемите на отделните държави. Според мен е грешно да се върви на плаващи коалиции, защото те много често водят до негативен ефект, изтъкна премиерът.

Пред участниците във форума Борисов подчерта, че България е единствената страна, която по европейски начин се е справила с миграцията. Ако всички държави водеха външната си политика като България, нямаше да имат проблеми, каза Борисов.

Той информира още и за предстояща визита в България на ръководителя на НАТО.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още