IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столицата осъмна без блокади

На тротоара пред новата парламентарна сграда остават само палатките на "Системата ни убива

10:02 | 05.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Движението на пл. "Независимост" се осъществява нормално тази сутрин. Изградените палатки на протестиращите на площада са премахнати от пътното платно, съобщава БНТ. На тротоара пред новата парламентарна сграда остават само палатките на "Системата ни убива". Свободни за движение са и кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората. 

Снощи протестиращите заявиха, че до 15 септември, в знак на добра воля, няма да възстановяват блокадите на ключови кръстовища в центъра на София. След това обаче те отново опънаха палатките си в района и се заканиха да останат там. Тази нощ обаче блокадата е премахната. На 10 септември, от 8.00 ч., протестиращите обявиха, че ще бъде организирано "Велико народно въстание 2", подобно на това, което се проведе на 2 септември.

Многолюден и много шумен бе 58-ият антиправителствен протест вчера. Шествието бе посветено на „Хиполенд“, като много хора дойдоха със закупени от магазините на компанията плюшени детски играчки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още