IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СПА услугите по-привлекателни за руснаците, ако разходите поемат здравни фондове

Туроператори очакват държавата да регулира скъпите плажни услуги, обяви представител от туристическия бранш

20:12 | 29.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Медицинската услуга в българските СПА хотели е по-слабо застъпена, отколкото руските туристи са свикнали да потребяват в техните санаториуми, но това може да се промени, ако разходите, извършвани в СПА центровете, се покриват от руските здравни фондове.

Това мнение изказа пред БНР управителят на един от най-големите български туроператори, който води у нас туристи от Русия. Галин Георгиев посочи, че това може да се промени и зависи от държавата да направи стъпки в тази посока.

Той е убеден, че това ще направи "значително по-масово присъствието на руските туристи в нашите СПА хотели”.

Представителят на туристическия бранш съобщи и друг факт, който отблъсква туристите.

„Плажните услуги в България са неоправдано скъпи, но концесионните вноски отиват в държавата и тя може да ги регулира по някакъв начин“, препоръча Георгиев.  

„Засега обиколните турове нямат масов характер и все още нямат и търговско значение“, твърди той.

По думите му руският туристически пазар отчита сериозен ръст на ранните записвания за почивка в България, като увеличението спрямо същия период на миналата година е от 10 до 20%, а периодът на резервациите достига чак до септември.

Според него руснаците съживяват пътуванията си извън страната, като Турция, Египет, Гърция и България са сред най-предпочитаните дестинации.

Галин Георгиев оцени, че интересът към страната ни е свързан с геополитическата ситуация в региона и по-специално с Турция.

“Надяваме се тази година да бъде по-добра от миналата, въпреки че през март се наблюдава забавяне на записванията от Русия и другите рускоговорящи пазари. Може би единствено Русия и Беларус се представят по-добре от миналата година.Страната ни има предимство пред Турция с по-близкия си език, религия и подходящия за деца климат”, информира Георгиев.

Той смята, че тенденцията е за съкращаване на престоя на туристите – "около десет дни, докато преди време са оставали по две седмици".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още