IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соломон Паси: Сделката за F-16 се развива позитивно

Има сближаване на позициите и се създава консенсус, твърди бившият външен министър

11:23 | 21.06.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Атлантически клуб</em></p>

Снимка: Атлантически клуб

Сделката за F-16 се развива позитивно – както в преговорите между САЩ и България, така и във вътрешнонационален план. Това коментира в ефира на bTV председателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси

Междувременно предстои днес заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов да информира депутатите за хода на преговорите с американската страна за доставка на изтребителите F-16 блок 70, количествената сметка за охрана на масови мероприятия, както и закупуването на автобуси за нуждите на армията. 

„Аз съм удовлетворен и забелязвам, че има сближаване на позициите и се създава консенсус”, коментира Паси.

По думите му сделката за изтребителите е третата важна стъпка в развитието на България по пътя ѝ към запад след присъединяването към НАТО през 2004 г. и изграждането на българо-американските военни бази през 2006 г.

Попитан защо се налага страната ни да плати накуп самолетите, бившият външен министър поясни, че досега само сме продавали оръжия на американците и тъй като това е първият път, в който ние купуваме от тях, те искат да имат сигурност. Според него за следващите 8 изстребителя страната ни вече ще има кредитна история и тогава дори може да се предложат сериозни отстъпки при закупуването им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 3
Sakamano
преди 4 години
Г-н Паси се изразява твърде дипломатично. Искат да платим предварително защото се опасяват - и с основание, че ако утре на власт дойдат хората на лтчика, може да се опитат да развалят сделката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още