IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София под блокада

Протестиращи затвориха едно от най-натоварените кръстовища в София – това на бул. "България" и бул. "Иван Гешов"

14:36 | 29.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Протестиращи срещу правителството и действията на главния прокурор Иван Гешев блокираха едно от най-натоварените кръстовища в София – това на бул. "България" и бул. "Иван Гешов".

Това е първото обявено от организаторите гражданско неподчинение на демонстрантите, които продължават да настояват за оставка на правителството и прокурора, съобщава Dnes.bg.  Блокирано за известно време беше и трамвайното и тролейбусното движение.

Протестиращи срещу правителството и действията на главния прокурор Иван Гешев около обяд блокираха частично и едно от ключовите кръстовища в столичния булевард "Младост" - кръстовището на бул. "Ал. Малинов" и "Андрей Ляпчев". С викове "Оставка" група хора излязоха на пътното платно, за да поискат оставките на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев, и направиха невъзможно преминаването по бул "Александър Малинов" в посока "Цариградско шосе".

Голяма част от шофьорите са изненадани от блокадата, а някои от тях дори влязоха в спор с протестиращите.

След блокадата протестиращите се насочват към НДК, след което ще продължат към Президентството и МС. След блокиране за известно време на кръстовището на Петте кьошета протестиращите се отправиха към сградата на Министерския съвет.

Исканията на протестиращите остават същите – оставка на правителството и главния прокурор. Действията са част от инициативата за гражданско неподчинение в рамките на продължаващите вече 21 дни протести.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още