IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социално-икономическите мерки на правителството са темата на поредния протест

Отделна акция е планирана пред държавната вила "Секвоя" на премиера Бойко Борисов

19:10 | 28.07.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС</em></p>

Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

За двадесета поредна вечер в столицата е обявен протест под наслов „Да защитим демокрацията“ с искане за оставката на кабинета и на главния прокурор.

Демонстранти вече са се събрали в т.нар. Триъгълник на властта между Президентството и Министерски съвет.

Тази вечер тема на протеста са новите социално-икономически мерки за справяне с последствията от коронавирусната пандемия.

Ето какво споделиха пред БНР участници в протеста: „Всички действия на правителството според мен са излишни. Каквито и мерки да предприемат, те няма да доведат до нищо сериозно. Хората му искат оставката и просто да си я подаде, защото неговото стоене на този пост е вредно за България и за народа“.

„Излъгаха ни и ни предадоха, трябва да си подадат оставките и час по-скоро да си тръгнат“;

„Идвам от Италия с родителите си, протестирам с цел да сваля правителството, искам да има промени, защото това не е живот, възрастните хора с тези пенсии как се издържат?! Пътищата, здравеопазването, заплатите, пенсиите на възрастните, фактът, че ни заграбват държавата богатствата“.

Движението в района се осъществява нормално. Полицейското присъствие, както и всяка вечер през последните 20 дни, е засилено.

Отделна акция е планирана за тази вечер пред държавната вила "Секвоя" на премиера Бойко Борисов. Тя е организирана от младежката организация на "Да, България" „МлаДа България“ и на ДСБ. Протестната проява, чието начало беше насрочено за 18:30 часа, е под наслов „Масов следствен експеримент“.

Участниците в акцията са донесли пачки с банкноти евро с лика на Бойко Борисов.

Протестиращите смятат, че се бави прокурорската проверка на автентичността на снимките от къщата на премиера и на аудиозаписи, на които се чува глас, приличащ на неговия.

Миналата седмица евродепутатката Елена Йончева обяви след проведен от американска лаборатория анализ, че единият от записите е автентичен.

Младежите от обединението „Демократична България“ нямат намерение да влизат през ограждението, но се надяват да бъдат поканени от премиера, за да видят как изглежда вилата отвътре. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Министерството на здравеопазването на Белорусия призна КОВИД-19 за психическо заболяване...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още