IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на частни имоти зад плаж Корал ще бъдат глобени за безстопанственост

През септември ще има регламент за къмпингуването, съобщиха от Министерството на туризма

17:21 | 10.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на туризма</em></p>

Снимка: Министерство на туризма

Заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад морски плаж "Корал", съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.

При проверката на един от трите плажа за природосъобразен туризъм беше констатирано, че има каравани, разположени в терена на частна фирма, монтирани са и тоалетни, разкриха от туристическото ведомство след  изненадващото посещение на министъра на туризма Николина Ангелкова и екипа ѝ.

Инспекцията е била извършена съвместно с кмета на Община Царево Георги Лапчев, представители на РИОСВ, РЗИ, МВР, областна управа.

Открити са нарушения и на самия морски плаж „Корал“, където незаконно се черпи електроенергия и вода. С незаконна постройка, разположена в имот държавна  собственост, нерегламентирано се ползва електричество, констатира проверката и по този повод  Министерството на туризма незабавно подава сигнали до електроразпределителното дружество ЕВН, до кмета на Община Царево Георги Лапчев, МВР и прокуратурата.

Министър Ангелкова коментира, че ситуацията на „Корал“ доказва за пореден път необходимостта от ясен регламент къде може да се къмпингува.

Идеята е с промени в Закона за туризма да се облекчи режимът за изграждане на къмпинги, но те да бъдат само на регламентирани места с необходима инфраструктура и хигиенно-санитарни условия. През септември работната група, създадена със заповед на министър Ангелкова, трябва да излезе с предложение за регламент на къмпингуването или да препотвърди вече гласувани миналата година текстове.

В комисията са включени експерти от различни ведомства и представители на екологични и други неправителствени организации.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още