IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сидеров обвини ВМРО в опит да монополизират патриотичното пространство 

Според него за управленската програма няма голямо значение дали трите партии от малката коалиция ще бъдат заедно или поотделно

12:36 | 05.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Волен Сидеров обвини ВМРО, че резултатът им на провелите се избори за Европейски парламент не се дължи на честен вот. Според него те печелят в резултат на "сделка".

Пред журналисти в Народното събрание лидерът на "Атака" коментира още, че покупката на американските самолети, подкрепена и движена от Каракачанов, ще струва на българския данъкоплатец 3 млрд. лв., срещу което партията на Каракачанов, е възприемана като единствената в патриотичното пространство. „Това е сделката за мен. ВМРО никога не са взимали повече от 1% на парламентарни избори и е ясно, че техният резултат не се дължи на честен вот“, каза още Сидеров, цитиран от БТА.

На въпрос дали е готов да напусне коалицията предвид упреците, Волен Сидеров заяви, че той е в основата на създаването й като формат и призна, че последната година е дистанциран от работата в парламентарната група заради големите различия по основни въпроси. "Не знам дали ще продължи тази коалиция да бъде в този си вид", коментира той. Сидеров обясни, че за управленската програма няма голямо значение дали трите партии от малката коалиция ще бъдат заедно или поотделно. 

От своя страна ВМРО заяви, че не приема упреците на лидера на "Атака". Народният представител от ПГ "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов настоя, че всеки може да провери резултатите на ВМРО в секциите в страната. "Някой да твърди подобни безумия, или завижда или не е в час с политиката", коментира Ангелов. 

"За нас от ВМРО е важно да се изпълнява управленската програма. Ние сме сложили нашите подписи там и мисля, че за момента правителството се справя прилично", каза още той във връзка с коалиционните отношения. Ангелов обясни, че все още не е обсъждано искане Волен Сидеров да се оттегли от поста председател на ПГ "Обединени патриоти". 

"За момента не сме имали заседание на парламентарната група и не сме обсъждали подобни тези. Всяка една от партиите има право да реши как да действа", коментира той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък изрази увереност, че колегите му от ВМРО и "Атака" ще се разберат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още