IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще отпаднат ли изискванията за СУПТО?

Електронните търговци трябва да продължат да променят бизнеса си, твърди Ясен Танев

14:14 | 05.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Възможно е текстовете за СУПТО (софтуер за управление на продажбите в търговския обект), да отпаднат от Наредба Н-18 през късната есен или началото на зимата, но наредбата ще остане валидна. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ясен Танев, председател на Българската асоциация за развитие на бизнес софтуер.  

Танев обясни, че, според информацията на финансовото министерство, промените в закона за ДДС ще доведат до отмяна на изискванията за СУПТО. Той посочи, че най-рано това може да се случи в началото на ноември, ако има действащ парламент и правителството не се забави. 

“Наредба Н-18 не е отменена, тя не може да отпадне цялата - ще отпадне частта за СУПТО”, уточни той. 

“Това означава, че новите касови апарати ще останат и срокът ще бъде 31 декември... Електронните търговци също трябва да продължат да променят бизнеса си”, отбеляза Танев. 

Той посочи, че настоящите промени влошават доверието на компаниите в правителството, тъй като те вече са инвестирали хиляди работни часове и средства за тях. Промяната на изискванията е удар и за софтуерните компании, които няма да си върнат инвестициите, стана ясно още от разговора. 

Вижте повече във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още