IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сачева: Имаме полза да подадем оставка, но работим за обществения интерес

65-та вечер на протести отново премина под наслов "Нас не ни е страх"

22:42 | 11.09.20 г.
<p>
	Деница Сачева.&nbsp;<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Деница Сачева. Снимка: БГНЕС

На протеста има хора, които не ни харесват, които искат радикални промени, но има и хора, на които очевидно политиките на правителството им пречат. Има партии и субекти, които започнаха твърде рано предизборната кампания. Това коментира пред БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Политически и в чисто партиен план без съмнение ние имаме много по-голяма полза да подадем оставка, категорична е тя. Но ако говорим за отговорност, бъдещето на България е преди всичко в ръцете на българските граждани и политици, допълни министърът.

Бих искала да се научим да гледаме на нещата в тяхната цялост, защото в момента част от хората се опитват да омаловажат това, че на протеста има и недобронамерени хора.

Времето, с което разполагаме, се нарича мандат, в този смисъл разчитаме на нашите избиратели и на хората, които разбират, че в окото на бурята никой не си маха капитана, смята Сачева.

Според нея, това, което не се вижда в момента, е подкрепата, която управляващите получават, защото има и такава.

Ние възнамеряваме да завършим мандата си, категорична е министър Сачева.

Тя обясни, че Законът за социалните услуги работи от юли. Правителството отпуска допълнителни средства, въпреки че през цялото време са били упреквани, че не са толкова щедри по време на кризата.

"Всеки един от нас плаща много висока лична цена, ако говорим за политическата - тя също със сигурност е висока. Но ние сме избрали да работим в полза на обществения интерес за сметка на политическия", каза Сачева.

В същото време на поредна антиправителствена демонстрация в София около фонтана пред Президентството отново се събраха протестиращи тази вечер. Исканията им остават непроменени – оставка на кабинета на Борисов и на главния прокурор, предсрочни избори, машинно гласуване и служебно правителство, предава БНР.  Протест Протест

65-ата вечер на протеста с искане за оставките на правителството и на главния прокурор отново е под наслов "Нас не ни е страх". Под този лозунг протичат демонстрациите от 2 септември насам след безредиците и острите сблъсъци с полицията, които се случиха тогава.

Към 21.30 часа се проведе и редовното шествие до Орлов мост.

След това малка част от протестиращите се насочи към сградата на БНТ, научвайки, че министърът на труда и социалната политика Деница Сачева е взела участие в предаването "Панорама".

По-рано тази вечер на протеста имаше прожекции на фасадата на бившия Партиен дом на изказвания на премиера Борисов. Беше излъчено и интервю на Веселин Марешки, както и клипове от популярно комедийно шоу с колажи от изявления на премиера Борисов и на различни министри от неговото правителство, както и на председателя на парламента Цвета Караянчева.

На всичко това протестиращите реагираха с освирквания и скандирания "Оставка".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още