IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 8% се вдигат парите за кохезионна политика за следващия програмен период

Най-важните проекти в бъдещата регионална политика ще прилагат след обществени дискусии, посочи Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

18:00 | 26.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

На национално ниво, към индикативния пакет, който в момента е в преговори с ЕС, имаме увеличение с 8% на финансирането по линия на кохезионната политика. За това информира в Смолян заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Тя присъства на церемонията по откриване на реновираната улица "Зорница" в областния град, обновена с финансиране по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съобщи БТА.

Заместник-министър Николова уточни, че завишението на средствата за кохезионна политика ще даде възможност да се увеличи бюджетът след 2020 г. по ОПРР.

За следващия програмен период се предвижда нов модел и линия на финансиране, като стремежът, според заместник- министъра е да се обхване по-голяма територия на инвестициите и повече население, като се  търси икономически ефект.

“Основна посока на прилагане на бъдещата регионална политика ще бъдат обществените дискусии”, посочи Деница Николова. Тя уточни, че основополагаща роля ще имат публичните дискусии с жителите, така че да се избират най-важните проекти, които са най-значими и видими за хората.

Деница Николова и вицепремиерът Томислав Дончев участваха в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе в Областната администрация в Смолян.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още