IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ни постави на първо място сред дестинациите, подходящи за руски туристи

Ангелкова е представила страната ни като атрактивна туристическа дестинация пред руския парламент

16:02 | 25.02.16 г. 2
Русия ни постави на първо място сред дестинациите, подходящи за руски туристи

Федералната агенция по туризъм на Русия поставя България на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руския туристопоток през 2016 г. Това става ясно от изказване на каза Олег Сафонов, ръководител на агенцията.

Министърът на туризма Николина Ангелкова е представила страната ни като атрактивна туристическа дестинация пред руския парламент, съобщават от Министерството на туризма.

През тази година се наблюдава завишен интерес към България – към момента има заявен интерес от  над десет нови компании за получаване на акредитация към консулските ни служби, посочил е Сафонов. Той уточнява, че са предвидени повече чартърни полети към България за предстоящия сезон от Москва, Санкт Петербург, Казан, Нижни Новгород, Ростов на Дон и други руски градове.

В изказването си Ангелкова е посочила, че руснаците са сред най-многобройните чуждестранни туристи в българските летни курорти и в наш интерес е с нови мерки да  стимулираме повече техните пътувания към страната ни.

Ангелкова е обощила постигнатите облекчения за пътуванията за руски туристи. Руските граждани до 16-годишна възраст, които идват на детски и организиран туризъм в България, ще получават безплатни визи. Облекчения са предвидени и за собственици на имоти в България и лица, които са пребивавали в страната ни предишни години.

Ще бъде ускорена и процедурата по издаване на визи в кратки срокове, за  да се отговори на интереса към т.нар. „last minute” почивки. Визи се издават в 21 изнесени центъра в Руската федерация.

В изказването си министърът на туризма е очертала и възможностите за планински, балнео и спа, религиозен и еко туризъм у нас.

Специално за руския пазар от 1 февруари работи телефон, на който руските туристи могат да получат информация за възможностите за туризъм в страната ни.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още