IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Пендаровски

В Скопие ще бъдат още Александър Вучич, Илир Мета и Хашим Тачи

14:40 | 11.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<div style="clear:both;">
	&nbsp;</div>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Президентът Румен Радев ще присъства на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания македонски държавен глава Стево Пендаровски, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Мероприятието ще се състои в Скопие на 12 май.

На него се очаква да присъства още и сръбският държавен глава Александър Вучич. Потвърждение е пристигнало и от албанския президент Илир Мета, както и от косовския му колега Хашим Тачи, като нформацията за посещението им бе потвърдена от председателя на македонския парламент Талат Джафери.

Сред другите високопоставени гости ще са още делегации от Турция и Словения, като втората ще се оглавява от държавния глава Борут Пахор, съобщава македонската информационна агенция МИА.

Покани са били изпратени още до държавните глави на всички страни от НАТО и Европейския съюз, включително и до представителите на Европейската комисия, както и от страните в региона.

„Досега е потвърдено присъствието на президентите на България, Албания и Косово – Радев, Мета и Тачи“, заяви по-рано Джафери.

По думите му обаче все още не е известно дали на церемонията ще присъстват представители на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още