IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев се среща с Владимир Путин в Сочи на 22 май

Новината потвърди говорителят на руския президент

18:05 | 16.05.18 г. 5
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне на 22 май с президента на България Румен Радев. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос на журналисти за програмата на Путин за 21-22 май, предаде ТАСС.

Песков уточни, че българският лидер ще направи посещение в Сочи. След разговорите Путин и Радев ще направят изявления за пресата.

За предстоящата визита на президента Румен Радев в Русия от "Дондуков" 1 съобщиха преди месец. "Във времена на конфронтация трябва да се стремим да поддържаме диалога и да снижаваме напрежението", коментира тогава Радев, запитан дали сега е моментът да се организира негова визита в Русия.

"Българският културен, световен и цивилизационен принос не може да става залог на политически конфликт. Точно във времена на конфронтация ние трябва да поддържаме диалога, трябва да търсим общите интереси в борбата с тероризма и как да снижаваме това напрежение. Така че в тази връзка мисля, че диалогът и каналите за диалог трябва да бъдат запазени. Основната цел на България е постигане на диверсификация – на газови и енергийни доставки като източници и като маршрути. В това отношение ние трябва да правим всичко възможно да получаваме отколкото може повече места и маршрути енергия – това означава по-голяма сигурност, повече опции и по-ниски цени. Затова България трябва да бъде активна в тези дейности", каза още Радев.

Още новини четете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 1
Спящият бик
преди 5 години
А дали, като вицепрезидентката, ще му целуне на Путин... ръката?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
supertrader
преди 5 години
От себе си никой до сега не е избягал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 5
bgMan
преди 5 години
...но пък за сметка на това сме забележително ттъпи, особено повечето ни политици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 14
Стоян Петров
преди 5 години
Мисля, че този път Путин ще се срещне с Радев в уговорения час. Когато прие Сергей Станишев като министър-председател на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, той го стори с три часа закъснение. Господин Путин Къси, ние българите не сме пренебрежимо малки. Запомнете!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 8
ABBA
преди 5 години
Веднага психо-десните и цербера Цвъ. Цвъ. да скочат!Путин е в изолация, а евроатлантическия курс и правата линия на партията са в смъртна опасност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още