IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев подкрепи превозвачите на среща на "Дондуков" 2

Борбата ви е справедлива, заяви президентът на срещата с браншови организации за автомобилен превоз

15:12 | 08.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Искам да изразя своята абсолютна подкрепа към вашите искания, към предприетите от вас действия и намерения за справедливи протести. Това каза президентът Румен Радев на среща с представители на браншови организации за автомобилен превоз, които прие на "Дондуков" 2 по повод проблемите с пакета "Мобилност".

Аз съм с вас и точно справедливите ви искания дават и повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас, заяви държавният глава. Той добави, че е приел срещата не за да се прави анализ дали някой до момента е свършил или не работата си, а за да се уточни какво и как трябва да се направи оттук нататък, така че да има някакъв успех, защото това е успех за България. 

По думите на президента нещата не могат да се решат за ден и борбата трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.

Радев посочи, че в президентската институция поддържат редовна комуникация с българските представители в Европейския парламент по темата.

Искам да чуя вижданията и намеренията ви, и как ние, институциите в България, можем по най-добрия начин да подкрепим действията ви.

"Борбата ви е справедлива, защото предприетите действия и желания за промени по пакета "Мобилност" са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора", добави Радев. По думите му трябва да се борим за нашите права. Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи, заяви Радев.

Държавният глава каза още, че дейността на превозвачите има огромен принос към българската икономика - като принос към брутния вътрешен продукт, като трудова заетост. Тя осигурява препитание на много семейства, има силно отношение към демографията на страната при евентуално негативно развитие, посочи Радев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 5 години
Аз съм превозвач ! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още