IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката

Дребният бизнес има нужда от силна подкрепа, заяви държавният глава

15:24 | 15.06.18 г. 17
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Малките и средни предприятия се нуждаят от силна политическа и обществена подкрепа. Те са гръбнакът на икономиката и имат основополагаща функция за възпитаване на ценностите на предприемачеството. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес приветства участниците в срещата на Административния съвет и Общото събрание на Европейската асоциация на занаятите, малките и средните предприятия (UEAPME), която се проведе в София, съобщиха от прессекретариата на президента. 

„Малкият и среден бизнес и занаятите понасят най-тежко последствията от глобализацията. В същото време те са носители на мисията да не губим своята идентичност“, каза президентът.

Той и допълни, че средата за ефективно развитие на малките предприятия изисква ясни и справедливи решения, опростени процедури, предсказуемост и прозрачност. 
 
Заедно с участниците в Общото събрание държавният глава обсъди ролята на кохезионната политика за бизнес средата в България, насърчаването на младите предприемачи и необходимостта институциите на държавите в ЕС да елиминират административните пречки и да адресират директно проблемите на предприемачите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 0
Shadow1
преди 5 години
Искам да чета променени закони към улесняване на фирмите, а не общи приказки г-н Радев. Законът за регистрация по ДДС например още 50 години ли ще си остане същия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 6
mapto
преди 5 години
Чул е той в казармата, че в развития свят говорят за малък и среден бизнес. Има ли някакъв признак, че изобщо има представа за какво говори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 7
data
преди 5 години
Слагай въжето и се спасявай в един по добър свят !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 4
rover
преди 5 години
Този тъпан, дето го бие Радев, го слушам от 1991 година. Само едни приказки. 27 години производство.. Тази есен с кеф ще му туря края. Най-после и аз да заживея спокойно. Да търсят балъци, които да получават инсулти и инфаркти по цеховете! Адио на илюзиите и си търсете други обекти за данъчен тормоз и за пълнене на хазната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
karadjata
преди 5 години
дребния бизнес има спешна нужда от повишаване на задължителния минимален праг за регистрация по ДДС от сегашните 50 000 лв ( от 20 години този праг не е променян, от много време е нелогичен) на поне 200 000 лв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още