IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резиденция „Бояна“ с нови мебели за половин милион лева

Министерският съвет пусна обществената поръчка във връзка с българското председателство на Съвет на ЕС

13:39 | 08.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Държавата планира да похарчи над половин милион лева за доставка и монтаж на нови и реставрация или ремонт на налични мебели за Дом № 2 на Резиденция „Бояна“.

Това става ясно от обявена обществена поръчка на Министерски съвет.

Резиденция "Бояна" и НДК ще са основните сгради, които ще приемат събитията от Председателството на  България на Съвета на Европейския съюз (ЕС), което започва от началото на 2018 г.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 500 хил. лв. без ДДС.

В нея са включени доставката на маси, столове, фотьойли и шкафове за ресторантите и конферентните зали в комплекса.

Държавата поръчва 400 стола за хранене, а също и 340 конферентни стола. Дом № 2 ще се нуждае и от 160 фотьойла и 163 бюра. Ще бъдат поръчани и 50 коктейлни маси, а над 120 блок маси ще бъдат реновирани. 

Всички желаещи да участват в търга трябва да подадат оферти не по-късно от 4 юли. Срокът на изпълнение на договора е от подписването му до датата на изтичане на гаранционния срок на доставените и монтирани нови мебели и ремонтирани или реставрирани налични мебели, който е две години. Срокът за извършване на доставката и услугата е не по-дълъг от 90 календарни дни, но не по-късно от 30 ноември 2017 г.

Изборът на фирма ще стане на основание 60% тежест за предложена цена и 40% тежест за срок на гаранцията на мебелите и качество.

За цялостния ремонт на Дом № 2 на Резиденция „Бояна“ са предвидени 8 млн. лв. Общият бюджет на председателството е 150 млн. лв., но е твърде вероятно средствата да не стигнат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още