IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтират 8,6 км отсечка от най-натоварения път в област Ямбол за над 5,5 млн. лв

Осигурените средства са от бюджета на АПИ, като се очаква ремонтните дейности да завършат до края на септември

17:29 | 03.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

От четвъртък (4 юни) започва ремонтът на 8,6-километровата отсечка от път II-53 Сливен-Ямбол като инвестицията възлиза на повече от 5,5 млн. лв, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Строителната дейност обхваща участъка между Крушаре и Ямбол, от от км 136 до км 144+604/ в област Ямбол. 

Ремонтът ще се изпълнява поетапно на участъци от 50 м, за да не се затруднява трафикът. Движението ще се осъществява двупосочно в една лента и с ограничение на скоростта до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват пътната сигнализация и ограничението на скоростта.

Средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на септември.        

Предвижда се премахване на старата асфалтова настилка, подобряване на отводняването, полагане на геомрежи, нова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци. Където е необходимо ще се ремонтира и пътната основа.

Пътят II-53 е най-натовареният в област Ямбол. Средно на денонощие по него преминават над 6000 автомобила. Обновяването на трасето ще подобри връзката между двата областни града, ще повиши безопасността на пътуване, ще улесни достъпа до АМ „Тракия” и до бъдещата икономическа зона „Сливен – Ямбол”, посочват от АПИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още