IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонти в София ще затрудняват движението почти до края на лятото

По „Граф Игнатиев“ отново ще се прави ремонт на ремонта

16:27 | 04.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Продължава строежът на Софийския околовръстен път между бул. "Цариградско шосе" и ул. "Бизнес парк София", а във връзка с това от днес до 24 август ще има сериозна промяна в организацията на движението. По-конкретно в продължение на близо половин година няма да се използва пътното платно между „Цариградско шосе“ и ул. „Лозен“, като движението ще се извършва двупосочно по една лента в посока в западното платно на Околовръстен път в посочения участък, уточняват от Столична община. Забранява се и влизането на пътни превозни средства по ул.“Стар Лозенски път“ между Околовръстен път и ул.„Висо“.

От 5 март пък започва ремонт и на бул. „Сливница“ в района на Сточна гара. Причината е реконструкция на уличен водопровод. До 18 март се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Константин Стоилов“ между ул. „Панагюрище“ и бул. „Сливница“. Заради ремонтните дейности ще има промени в маршрутите на автобуси №20, 21/22, 79. 309 и тролейбус №9. 

Пак от утре, но до 8 април се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Искърско шосе“ в участъка от ул. „Туше Делииванов“ до ул. „Илия Бешков“. Маршрутите на автобуси №10, 14, 88 и 604 ще бъдат променени.
Злощастната улица „Граф Игнатиев“ също е в списъка за ремонти на Столична община. Въпреки че там доскоро имаше строителни екипи за отстраняване на различни проблеми, сега в района на пресечката с улица „Шишман“ има разбити плочи и дефекти. От общината са изискали подмяна за сметка на изпълнителя и уточниха, че е възможно в района да има и други „ремонти на ремонти“, но това било „нормално при високата натовареност на участъка“.

Междувременно, от „Спаси София“ днес сигнализираха, че ремонтът на кръстовището при Ректората също е неефективен. „1 година и 6 месеца - толкова изтрая новоремонтираното кръстовище пред Ректората. През лятото на 2018 г. кметът се похвали с ударен ремонт само за 3 дни и обяви, че зорко следи за качеството. Заместник кметът по транспорт беше "командирован на терен", беше положена метална мрежа под асфалта, за да се предотвратят пропадания и напуквания и бяха взети лабораторни проби от настилката. И ето, резултатът вече е налице“, пишат от организацията в страницата си във Фейсбук.

„Кръстовището е част от недовършения проект за ремонт на Зона 4 в центъра. До края на 2019 г. трябваше да бъдат напълно ремонтирани площадите пред Народното събрание, Св. Ал. Невски, Паметникът Левски и редица улици. Всички те останаха недокоснати. Направени бяха единствено част от ул. Московска, градинката Св. Кл. Охридски - с потресаващо качество на настилката, както и Кристал, чиито тоалетни и подземни контейнери все още стоят оградени и не са пуснати в експлоатация. Проектът ни струваше 21 млн. лв. и трябваше напълно да обнови емблематичните градски пространства“, коментират от „Спаси София“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още