IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев към „Има такъв народ”: Към вас са вперени очакванията на българите

Щастливи сме, че президентската институция спазва Конституцията и законите, ние също ги спазваме, каза Тошко Йорданов

10:55 | 19.04.21 г. 15
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемариев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемариев, Investor Media Group

С гласа си българските граждани отредиха изключително отговорна роля на вашата партия в 45-ото Народно събрание и в цялост в политическия ред на страната. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на „Има такъв народ”, които се явиха на консултации преди връчването на мандат за съставяне на правителство.

При държавния глава бяха Филип Станев, Тошко Йорданов и Виктория Василева от партията на Слави Трифонов.

Днес президентът Румен Радев започна процедура за консултации с парламентарно представените сили, след което ще връчи проучвателните мандати за съставяне на правителство. Първи при президента бяха от ГЕРБ като първа политическа сила в 45-то Народно събрание. 

Предизвикателствата пред страната са огромни - пандемията, икономическата и социална криза. Във вас са вперени очакванията на българските граждани, каза още Румен Радев, обръщайки се към представителите на „Има такъв народ”.

„ГЕРБ имат готовност да съставят правителство, но не искам да се превръщам в човек, който предсказва какво ще се случи. Ако правителството на ГЕРБ не бъде подкрепено, отговорността идва при вас. Затова съм готов да чуя вашата ценностна рамка, вашата граница на компромис, както и диалогът, който водите с другите политически формации за подкрепа на едно такова правителство, защото тази хипотеза съществува. Вашата роля е отговорна“, каза Румен Радев.

„Щастливи сме, че президентската институция спазва Конституцията и законите, ние също ги спазваме такива, каквито са", заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ" Тошко Йорданов. Ще обсъдим конструктивно какво мислим, заяви той. 

След консултациите Тошко Йорданов каза пред журналисти, че е хубаво политическите партии да изпълняват казаното и преди изборите.

„Няма да влезем в коалиция с партиите от статуквото. Ако се стигне до кабинет, то ще е с другите две партии от протестите. Първи получават мандат ГЕРБ, те трябва да решат, ние предварително не говорим. Ще направим това, което сме казали още преди изборите“,  каза Йорданов.

От ГЕРБ обобщиха, че има консенсус, че България трябва да има работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа. За да има стабилност от ГЕРБ заявиха готовност да подкрепят правителство на „Има такъв народ" с „двама-трима" депутати. Нямаме желание да бавим процедурата, заяви по-рано Томислав Дончев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 6 rate down comment 3
bgMan
преди 2 години
Радев - върви си в истинската родина, Русия!Тук си твърде компрометиран вече. Нямаш никакъв шанс за политическа кариера повече. И вземи със себе си тия угоени и безполезни увци Йотова и Манолова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 1
Asdf1234
преди 2 години
Рундьо, както го наричаш наистина е много самотен и си говори сам с вицето си. На човека му се играе. Върти се на лост, умрук свива и така, човека си е пълно КУ КУ. Никой не го бръсне за сл и ва в Европа. Дали не е агент на КГБ. Явно си е такъв. Чакаме момента
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Първия независим, читав и проевропейски кандидат, отнася Рундю в канавката на забравените и посредствени пинковци.Рундю - тотално отсвирен от другите държави, поканиха го като го избраха в Полша, бързо на всички им стана ясно що за стока е и оттогава Рундето е персона нон грата,от която никой не се инрересува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 7
Invcom
преди 2 години
Все още във форума има заблудени индивиди които вярват, че кандидата на герп на президентските избори има шанс срещу Радев... кой ББ ли ???? Смех :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 3
Asdf1234
преди 2 години
Защо Рундьо, Рублата ясно, но той не е рунтав, по скоро е Ку Ку куклата на Слави. Приличат си много, затова се радва толкова на хората на Слави ку ку н дрила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 7
Invcom
преди 2 години
Горките наивници, останаха изненадани след парламентарните избори, сега им предстои да останат изненадани и след президентските избори на есен :))) Пак ви съветвам, свиквайте с Радев още много години ще го гледате
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 4
Asdf1234
преди 2 години
Пожелавам успех на Нема Такива ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 3
zelka007
преди 2 години
на вас щото ви е много ясна картинката , все сте в опозиция ... :))) и чисто технически въпрос , доносниците на рассия от чий кабинети бяха извадени , на правителството или на резиденството ... ?! кой защитава изгонването на рассийски дипломати шпиони ... ?! прегледай си фактите , поразсъждавай и пак пробвай да словоредстваш ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 1
khao
преди 2 години
Абе Мутрата да номинира Цвета... и като нищо пагона ще изкара и още един мандат. Ти да не си мислиш че щеше да бъде избран ако срещу него имаше читав кандидат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Рундьо Рублата си тръгва наесен...с писъци, рев и coполи от целия мypзилаж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още