IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радев: Експертният кабинет ще бъде измама към очакванията на българите

Държавният глава апелира към депутатите да не гласуват за експертен кабинет, когато оставката на кабинета бъде подадена, което по думите му е неизбежно

13:56 | 01.09.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев апелира към депутатите да не гласуват за експертен кабинет, когато оставката на кабинета на Бойко Борисов бъде подадена, което по думите му е неизбежно. "Експертен кабинет ще бъде измама към очакванията на българите. Не трябва да го допускаме, защото пак режимът на министър-председателя ще организира изборите, а това означава служебно да си гарантира пожизнено управление", коментира още президентът пред журналисти, цитиран от своята пресслужба.

Не може проваленото управление на премиера Бойко Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява и да определя бъдещето на страната.Цинично е управление, което погази Конституцията, сега да има амбицията да дарява на българските граждани нова Конституция, каза той. По думите му това управление е приключило морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония, пилеене на историческо време и подклажда още повече на гнева на хората. 

Помолен да коментира предложените от управляващите промени в Изборния кодекс, президентът посочи, че това са опити за осигуряване на пожизнено управление на министър-председателя и категорично не трябва да се приемат в този си вид.

Държавният глава обяви, че има готов проект за промени в Конституцията, но няма да се остави да бъде въвлечен в този дебат и добави, че ще го инициира веднага, когато оставките на министър-председателя и главния прокурор бъдат подадени.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили беше на посещение във Военната академия "Георги С. Раковски", където откри новата учебна година в най-старото висше военно училище у нас.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 1
Asdf1234
преди 3 години
Крадеца знаете, какво вика и крещи... и юмруче свива ... Що за изчадие е този, така наречен "президент". Той наистине е през.. ези д-то е на този и онзи, които го пожелаха и му платиха. Той и муха за размазване на може да бъде. И на слон не прилича съвсем, въпреки, че има общи черти. Върви и троши и маха с уши. По скоро на малко, мъничко човече, който, кой ли, ще да си го спомня, след година.Болно, амбициозно нищожество, без потенциал. Човекът преглъщащата пауза. Хубаво е да го сложим на пауза и да му се наслаждаваме, като на извънземно. .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 3 години
Експертният кабинет ще бъде измама към очакванията на българите или измама към очакванията на мафията зад Радев?Как му се иска на това жалко подобие да говори от името на всички българи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
IQ96
преди 3 години
Всеки с проект за нова Конституция, ама - друг път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
khao
преди 3 години
може би защото е спечелил този пост на мажоритарни избори :) на които до колкото разбрах и ти си фен... и да вметна, не гласувах на втория тур тогава, само на първия. Реших че ще е предателство срещу родината ако го направя ;) и май не сбърках в предположението си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Рундьо Рублата, откога ти започна да говориш от името на българите, жалка кукла на червени конци и кремълско мeкepe?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още