IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работна група ще изследва ползи и недостатъци на зеления сертификат

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на партия „Възраждане“ и отказа отпадането на сертификата

18:36 | 14.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Премиерът Кирил Петков е отказал на представителите на партия „Възраждане" исканото от тях отпадане на зелените сертификати, съобщи заместник-председателят на партията Цончо Ганев на излизане от сградата на Министерския съвет, където са се провели разговорите. Както е известно, премиерът бе обещал да се срещне с представители на протестиращите тази седмица, веднага щом излезе от карантина.

„Поискахме моментално отпадане на зеления сертификат. Нещо, което на този етап беше отказано", посочи той пред журналисти и подчерта, че срещата е преминала в конструктивен вид. На нея е взето решение за сформиране на експертна работна група под егидата на министър-председателя, в която да има представители и на "Възраждане", където темата да бъде обсъждана.

Според информацията на Министерски съвет в нея ще влизат медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Работната група ще функционира поне 2 седмици, след което ще бъде изготвен доклад до премиера Петков.

От партията са поискали също и моментално отпадане на тестовете за COVID-19 на учениците, за което също са получили отказ от страна на премиера, стана ясно от думите на Ганев. Ако правителството продължава със своята неотстъпчивост, протестите ще продължат, коментира той.

На днешната среща при министър-председателя участие са взели още адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров, който е присъствал в качеството си на здравен експерт на политическата формация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още