IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата повдигна обвинение на собственика на депото за боклук под АМ "Струма"

Ако обвинението бъде доказано, санкцията, предвидена по закон, е от 2 до 8 години затвор

17:39 | 19.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Окръжната прокуратура в Кюстендил е повдигнала обвинение на собственика на фирмата, която управлявала запалилото се депо за отпадъци в района на автомагистрала "Струма", съобщиха на съвместен брифинг говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова и окръжният прокурор на Кюстендил Камелия Стефанова.

Наложената мярка за неотклонение е "парична гаранция" от 5 000 лева. Ако обвинението бъде доказано, санкцията, предвидена по закон, е от 2 до 8 години затвор, уточнява БТА. 

"Кръгът на обвиняемите лица е възможно да се разшири с оглед на поставените от Окръжна прокуратура - Кюстендил други линии за разследване. Ние ще проверим и дейността на всички контролни органи, които са ангажирани с упражняването на контролни функции по закона за управление на отпадъците", заяви Стефанова.

Говорителят на главния прокурор Арнаудова каза, че има предписание от РИОСВ - Перник от 23 май 2019 г. за премахване на отпадъците от мястото, където са складирани. "Срокът е изтекъл 14 дни преди пожара" , допълни Арнаудова.

Припомняме, че пожарът доведе до щети по конструкцията на едно от съоръженията на автомагистрала "Струма", временно затваряне на 10-км участък от нея за ремонтни дейности и пренасочване на целия трафик в посока София - Кулата и обратно по обходен маршрут край град Дупница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още