Проф. Иво Петров: България разполага с най-добрата БЦЖ ваксина

Страната ни е малко засегната от гледна точка на здравеопазване от разпространението на коронавируса, не е разумно да разхлабваме мерките, посочи кардиологът

Проф. Иво Петров: България разполага с най-добрата БЦЖ ваксина

Снимка: Bloomberg

Още по темата
Страните със задължителна БЦЖ ваксина имат по-малко смъртни случаи от Covid-19
02.04.2020
Проф. Иво Петров: Хлорохинът лекува, но е безотговорно за самолечение
23.03.2020
Здравните системи в Испания, Италия и Франция са пред колапс
23.03.2020
Коментари
   1| 2    
4
 
9
 
12
Violator до: data
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
> Относно България - определено има нещо , дали ваксината или нещо друго ще стане ясно по късно

Има нещо, да. И то е, че взехме мерките на първия ден след първия доказан случай. А другите ги взеха 2-3-4 седмици след първите си случаи при вече стотици доказани. Нали се сещаш само дори за една седмица каква разлика може да стане в разпространението, ако няма никакви мерки, при положение, че всеки ден случаите се увеличават експоненциално грубо с 30%. Така че не се чудете БЦЖ ли е, какво е, ами се благодарете, че попадна такъв адекватен човек в щаба и даде правилните акъли, че като знаем на какво ниво е всичко в държавата начело със здравеопазването, нещата си отиваха към трагедия отвсякъде. И тогава хем щяхме да мрем като пилци, хем да затворим още по-сериозно икономиката от сега като вземем да мрем, както се получи в някои други страни, където оставиха само критичния бизнес да работи. Ей това е алтернативата на сегашното положение, макар че всички мрънкащи явно не го осъзнават.
4
 
11
 
11
data до: крас
преди 5 месеца
Приятелю , прави не здраво впечатление свръх активността ти по различни теми . Или си поредният глупaк или си гении . Аз залагам на първото
10
 
3
 
10
крас до: data
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
НАБЛЮДАВАМ ОБЪРКАНОСТ В ПОВЕДЕНИЕТО ТИ:
"Относно България - определено има нещо , дали ваксината или нещо друго ще стане ясно по късно"

ИЗВИНЯВАЙ , НО ТО Е ЯСНО И СЕГА.

Ще ти обясня кое е "НЕЩОТО" което прави нещата по различни от останалия свят.
Това е МЕДИЙНАТА ИСТЕРИЯ с която те облъчват от сутрин до вечер!!

В БЪЛГАРИЯ ДНЕС НЯМА ДРУГИ НОВИНИ ОСВЕН ТАЗИ ЗА "ОПАСНИЯ" ВРАГ НАРЕЧЕН КОРОНА ВИРУС КОЙТО Е НЕВИДИМ И Е ОТНЕЛ ЖИВОТА НА 20 ЧОВЕКА ПОЧИНАЛИ ОТ ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

Предлагам ти да се разровиш и видиш колко е бил броят на заболелите от една МНОГО ПО ОПАСНА ИНФЕКЦИОЗНА БОЛЕСТ , НОСЕЩА ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ И СМЪРТ , които са несъпоставими с изкаралите корона вируса заболели!!!

ПРЕЗ 2008 ГОДИНА БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ И ХОСПИТАЛИЗИРАНИ ОТ ТУБЕРКУЛОЗА В БЪЛГАРИЯ Е 3150 ДУШИ !!!!
Как ти изглеждат 200 човека хоспитализирани от КОРОНА , срещу 3150 от ТУБЕРКУЛОЗА?!!
Коя от тези две предаващи се по въздушно капков път инфекции е по опасна според теб - ТУБЕРКУЛОЗАТА или КОРОНАТА?!!

Да си чула колко са днес заболелите от тази ПРЕДАВАЩА СЕ ПО ВЪЗДУШНО КАПКОВ ПЪТ МНОГО ПО ОПАСНА ОТ КОРОНАТА БОЛЕСТ ?!!!

НЕ СИ ЧУЛА И НЯМА И ДА ЧУЕШ , ЗАЩОТО ВЪПРОСНИЯТ ГЕНЕРАЛ И ЩАБА МУ НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕЯ , А ХОРАТА СЕ РАЗБОЛЯВАТ И УМИРАТ КАТО МУХИ ОТ НЕЙНАТА ЗАРАЗА.

ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПУБЛИКУВА, КОЛКО СА ЗАРАЗЕНИТЕ ДНЕС , ВЧЕРА ИЛИ ПРЕДИ МЕСЕЦ ОТ ТУБЕРКУЛОЗА?!!

Едно е да се бориш срещу нещо, което знаеш че ще отмине от само себе си изграждайки масов имунитет, а съвсем друго е да се бориш с ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКА от която всеки ден се заразяват десетки българи чиито брой никой не следи.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ С ТАЗИ СЪЗДАВАНА УМИШЛЕНО ОТ МЕДИИТЕ ИСТЕРИЯ СЕ ПОДМЕНЯТ ЕДНИ ЖЕСТОКИ ИСТИНИ - България е водеща в ЕС по заболявания от ТУБЕРКУЛОЗА , а кабинета Борисов унищожи най големият на балканите ЦЕНТЪР ЗА ЛЕКУВАНЕТО НЕ САМО НА ТУБЕРКУЛОЗАТА , НО И НА БЕЛОДРОБНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ намиращ се в с. РАДУНЦИ.

СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТОЗИ ЦЕНТЪР Е ЗАПОЧНАЛО ОЩЕ ПРЕЗ ДАЛЕЧНАТА 1937 ГОДИНА , ДОРАЗВИТ Е ОТ "МРЪСНИТЕ" КОМУНИСТИ ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА КОИТО ТУБЕРКУЛОЗАТА БЕ ПОБЕДЕНА И НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ.
Центъра в Радунци е унищожен , а хората с десетилетен опит в борбата с инфекциозните заболявания изчистени от ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ и министрите му Москов и Адам Персенски!!

Поразрови се и виж какво представлява тази опасна инфекциозна болест - ТУБЕРКУЛОЗАТА!!
ПАЗИ СЕ ОТ НЕЯ , А НЕ ОТ КОРОНАТА!!
3
 
9
 
9
penman до: крас
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Прегледай се на психиатър, имам способни колеги.
10
 
4
 
8
крас до: penman
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
КАЗВАШ , ЧЕ " ....Мангъров говори глупости ..."

Свестните у нас считат за луди,
глупецът вредом всеки почита:
"Богат е", казва, пък го не пита
колко е души изгорил живи,
сироти колко той е ограбил
и пред олтарят бога измамил
с молитви, с клетви, с думи лъжливи.

НЕ ТИ ЛИ ЗВУЧАТ ПОЗНАТО СТИХОВЕТЕ НА БОТЕВ И ДНЕС ВЕКОВЕ СЛЕД КАТО ЖИВЕЕМ В ЕДИН НОВ СВЯТ В КОЙТО НЕГРАМОТНИ И БЕЗХАБЕРНИ СЪЩЕСТВА СЕ НАПЪВАТ ДА УНИЩОЖАТ ВСИЧКО КОЕТО Е КАЧЕСТВЕНО И РАЗБИРАЩО.

Благодарение на тези не слизащи от екрана НЕГРАМОТНИЦИ И БЕЗДЕЛНИЦИ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ НАПУСНАХА ДЪРЖАВАТА , А ДРУГИ НАПУСНАХА И ТОЗИ ПРЕКРАСЕН СВЯТ ЗА ДА ОТИДАТ В ЕДНО ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ.

ИСКАМ САМО ДА ТЕ ПОПИТАМ - кой си ти за да даваш оценка на хора, които 37 години са се занимавали с неща от които ти разбираш точно толкова колкото свинята от кулинарно изкуство?!

КОЙ Е СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРОБЛЕМА С ВЪПРОСНИЯ ВИРУС - занимаващият се 37 години с инфекционист д-р МАНГЪРОВ , или довлеченият от Кербала генерал - хирург ВСЯВАЩ БЕЗПРЕЗЕДЕНТНА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СТРАХОВА ИСТЕРИЯ?!!

Ако се разболееш от вирусна инфекция при кого би отишъл при ХИРУРГА КОЙТО НИ ОБЛЪЧВА ВСЕКИ ДЕН СЪС СВОДКИТЕ НА ЩАБА СИ ЗА ЗАРАЗЕНИТЕ И ПОЧИНАЛИТЕ или при д-р МАНГЪРОВ, КОЙТО Е СПЕЦИАЛИСТ ПО ТЕЗИ БОЛЕСТИ.

ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ВСЯКА ЖАБА НЕ СИ ЗНАЕ ГЬОЛА?!!
Не допускам да сте толкова неграмотни.
По скоро дълбоко в поведението ви се крие ЗЛОБАТА и ненавист към можещите и компетентни хора.

Такива като вас ЗЛОБНИ същества избират да ни управляват пожарникари и всякакви други подобни на тях теменужки и калинки , но не и свестни разбиращи хора.

КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА ВЗЕМАТ ВРЪХ ПРОСТИТЕ И НЕГРАМОТНИ ХОРА ТОГАВА НАСТЪПВА НЕЙНИЯ КРАХ.
2
 
11
 
7
преди 5 месеца
Теорията на Мангъров се опроверга в САЩ , Великобритания , Испания , Италия и т.н. да изброявам и още ? Относно България - определено има нещо , дали ваксината или нещо друго ще стане ясно по късно
7
 
7
 
6
penman до: крас
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Мангъров говори глупости, вероятно продиктувани от меркантилни цели или от партийна привързаност. На всеки е ясно, че БСП и льотчика искат България да се зарине с трупове, както други страни с много по-добро здравеопазване от нас, за да свалят правителството.
3
 
7
 
5
penman до: Един Българин
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Много си простоват! Всеки лекар разбира от вируси, защото се учи още от трети курс, та до шести.
2
 
7
 
4
Бидонойл до: Един Българин
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Аз поне съм убеден, че знае много повече от теб. А дори нещо да не разбира, със сигурност има кого да попита. Не е като форумните "специалисти", които разбрали, недоразбрали, все пак държат да си изс**ат мненията пред всички.
9
 
4
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Кардиолози , хирурзи и кой ли не още "специалист" се изхождат по материя която им е чужда и непозната.

СЛУШАЙТЕ КАКВО ВИ ГОВОРИ ДОЦ. МАНГЪРОВ !!!
Човека е специалист и естествено е неговото мнение да тежи над това на разни довлечени от КЕРБАЛА генерали - хирурзи или подобия на този кардиолог.

ИМА НЕЩА КОИТО СА МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНИ ЗА ДА ПРЕЦЕНИТЕ КОЕ МНЕНИЕ Е ПРАВИЛНО И КОЕ НЕ Е .
Когато ви се развали колата вие на зарзавадчията ли я карате да ви я ремонтира или на АВТОМОНТЬОРА ?!

Когато се говори за въпросната ваксина БЦЖ, се подминава това за какво се употребява тя и с какво е свързано нейното приложение.

ЩЕ КАЖЕ ЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР, КОЛКО СА БРОЯ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ ТУБЕРКУЛОЗА У НАС , ЗАЩОТО НА ФОНА НА ТЕЗИ 210 ЧОВЕКА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ В БОЛНИЦИ ЗАБОЛЕЛИ ОТ КОРОНА ВИРУСА , заболелите у нас от ТУБЕРКУЛОЗА през 2008 година гонят астрономическата цифра от 3150 човека !!!! За съпоставяме с броя на починалите да не говорим - нещата са несъпоставими.

Предаващата се по въздушно капков път ТУБЕРКУЛОЗА е много по опасна и с много по страшни последствия завършващи със смърт от КОРОНА ВИРУСА!!

НИКОЙ У НАС НЕ ГОВОРИ КОЛКО СА ЗАБОЛЕЛИТЕ днес вчера и преди от ПРЕДАВАЩАТА СЕ ПО ВЪЗДУШНО КАПКОВ ПЪТ ТУБЕРКУЛОЗА , но за смекта на това ни проглушиха от сутрин до вечер да слушаме и да треперим за това грипно заболяване наречено КОРОНА ВИРУС !!

Да не говорим за най голямата на БАЛКАНИТЕ ИНФЕКЦИОЗНА БОЛНИЦА за ЛЕЧЕНИЕ НА БЕЛОДРОБНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ в с. Радунци , която министър Москов и заместника му Адам Персенски съсипаха и ликвидираха.

ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ В КАКВО СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА ТАЗИ БОЛНИЦА И КЪДЕ СА И СПЕЦИАЛИСТИТЕ БЕ БОРИСОВ?!!

ТАЛИБАНИ ЛИ МИНАХА ТАМ , ИЛИ НЯКАКВА ЧУМА ДА НЕ ОСТАНА И КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК ОТ НЕЩО ОТ КОЕТО СПЕШНО В МОМЕНТА ИМА НУЖДА ДЪРЖАВАТА?!!

ВИЖТЕ В КАКВО ПРЕВЪРНАХА БОЛНИЦАТА В РАДУНЦИ ТЕЗИ НЕГОДНИЦИ:
https://www.youtube.com/watch?v=jRT1F1OTuco

Душата му плаче на човек като гледа съсипията до която ни докараха тези негодници
   1| 2