IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Приста Ойл Холдинг" се сдоби с американски дипломат в борда на директорите

Според Пламен Бобоков Франсис Брей ще даде уникални преимущества по отношение разширяването и развитието на бизнеса на холдинга в Африка

17:30 | 11.07.19 г.
<p>
	Франсис Джон Брей.<em> Снимка:&nbsp;&quot;Приста Ойл Холдинг</em>&quot;</p>

Франсис Джон Брей. Снимка: "Приста Ойл Холдинг"

В Борда на директорите на "Приста Ойл Холдинг" ЕАД след единодушно решение влиза Франсис Джон Брей, съобщават от компанията. 

Франсис Джон Брей е гражданин на САЩ, бивш дипломат от кариерата с над 20 години активен опит в африканските държави. До 1 юли 2019 г. той е заемал длъжността генерален консул на САЩ в Нигерия.

От името на акционерите на "Приста Ойл Холдинг" ЕАД, в качеството си на председател на Борда на директорите, Пламен Бобоков приветства избора и отбеляза, че в съответствие с международната конюнктура е настъпило време да се обърне сериозно внимание на възможностите за бизнес в Африка. Наред с това, той е изразил увереност, че безценният опит на Франсис Брей ще даде уникални преимущества по отношение разширяването и развитието на бизнеса на холдинга на този континент.

Според Франсис Джон Брей възможностите за развитие на африканския континент са все още неразкрити и интересът на бизнеса към него тепърва ще расте.

По данни от годишния консолидиран отчет на "Монбат" за 2018 г. "Приста Ойл Холдинг" притежава 42,73% от капитала на производителя на батерии и акумулатори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още