IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от международен туризъм растат със 7% от януари до септември

За 9-те месеца на 2018 г. над 7,9 млн. са чуждестранните туристически посещения

19:41 | 19.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Приходите от международен туризъм възлизат на 3,2 млрд. евро в периода януари-септември тази година, показват последните данни на БНБ. Ръстът спрямо същите месеци на 2017 г. е 7 на сто. За 9-те месеца на 2018 г. над 7,9 млн. са чуждестранните туристически посещения, те нарастват с 5,5% в сравнение със същия период година по-рано, съобщава министерството на туризма.

За трета поредна година всеки месец се увеличават и приходите, и броят на чуждестранните визити в страната, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й ръстът на приходите от международен туризъм изпреварва нарастването на броя на чуждестранните посетители, което е доказателство, че страната ни привлича все повече посетители, които търсят висококатегорийни места за настаняване.

Приходите от международни визити през летния сезон (в периода юни-септември 2018 г.) са над 2,4 млрд. евро, като се увеличават с 5,8% в сравнение със същия период на 2017 година.

Само за месец септември 2018 г. приходите от международен туризъм възлизат на над 400 млн. евро, като достигат ръст от 5,4 на сто спрямо същия месец на предходната година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още