IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преустановяват плановия прием и операциите в цялата страна

Заповедта на здравния министър влиза в сила от 4 ноември

17:15 | 03.11.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

От утре, 4 ноември, временно се преустановяват плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения на територията на страната.

Изключение се допуска за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, издадена днес.

По този начин, от една страна, ще бъде облекчен натискът върху болниците, а от друга – ще се даде възможност ненатоварени отделения да бъдат преструктурирани в COVID звена и медицински екипи да бъдат пренасочени за обслужване на пациенти с коронавирус.

В същата заповед изчерпателно са посочени всички документи за ваксинация, преболедуване и изследване за COVID-19, които у нас се признават за „зелен сертификат“. За всеки от документите е посочен и срок на валидност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Evaa
преди 1 година
Здравейте! Със семесйството ми живеем в Пловдив. Имаме нужда от съвет. Разбрахме,че Спортен център Визайн - https://visign.bg/ - предлагат рехабилитация. С добри отзиви сме за сега, някой може ли да потвърди?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
няма друга болест освен ковида ... ако некой междувременно си отиде , то ше е щот е неваксиниран , ако пък е ваксиниран , значи е от нещо друго ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Преустановяват плановия прием и операциите в цялата страна == геноцид
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още