IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„ПРЕСТИЖ-96“ получи сертификат за инвеститор клас „А“

С инвестиционния си проект за 6,479 млн. лева великотърновското дружество ще направи нова производствена база в с. Леденик със 150 нови работни места

17:15 | 03.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

„ПРЕСТИЖ-96“ АД - един от най-големите производители в хранително-вкусовата индустрия в България получи сертификат за инвеститор клас „А“, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Дарина Стоянова, изпълнителен директор на фирмата, получи документа от заместник-министъра на  икономиката Лъчезар Борисов.

Проектът на компанията има за цел да разшири и модернизира производството посредством закупуване на нова производствена база в с. Леденик, община Велико Търново и да внедри в експлоатация нови производствени мощности и оборудване.

Размерът на инвестицията възлиза на обща стойност 6,479 млн. лева, финансирани със собствени средства, а като резултат от него ще бъдат открити 150 нови работни места.

Икономическият заместник-министър подчерта, че вложенията и разширението на производството на все повече компании е доказателство, че България е атрактивна дестинация за инвеститорите.

Лъчезар Борисов посочи, че страната ни е с най-висок кредитен рейтинг в региона и макроикономическа стабилност, като това я превръща във все по-добро място за правене на бизнес.

„Престиж-96“ АД е пазарен лидер във всички категории, в които оперира: бисквити, вафли и мини кейкове с дял на продажбите в стойност от 23%. Продукти с марката "ПРЕСТИЖ" се продават в 30 държави по целия свят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още